Dnevnik nogometnog navijača: Gdje su nestali Talijani?

0
Jesu li se Talijani uplašili hrvatskih navijača nakon sukoba Poljaka i Rusa?
Jesu li se Talijani uplašili hrvatskih navijača nakon sukoba Poljaka i Rusa?

Večer uoči utakmice protiv Italije bili smo u Berlinu pa smo mogli osjetiti atmosferu koja tamo vlada kada igra njemačka reprezentacija. Naime, toga dana Elf je igrao protiv Nizozemaca. Za vrijeme utakmice grad je bio doslovno pust, a nakon završetka tisuće navijača slilo se u centar grada slaveći pobjedu Njemačke.

Automobili ukrašeni zastavama uz zvukove sirene jurili su gradom, a lijepe djevojke s licima iscrtanim crveno-žuto-crnom bojom s otvorenih krovova i prozora automobila oduševljeno su mahale prolaznicima. Cijeli grad je slavio njemačku pobjedu, a naši ljevičari misle da samo Hrvati mašu zastavama.

U Berlinu se slavila pobjeda Njemačke nad Nizozemskom
U Berlinu se slavila pobjeda Njemačke nad Nizozemskom
Za razliku od Nijemaca, koji gaje kult svoje nogometne reprezentacije, naši susjedi za to izgleda ne mare. Na utakmici u Poznanju bilo ih je deset puta manje od nas. Na prvoj utakmici čitav je grad bio u znaku Iraca i Hrvata, a sada su u gradu bili sami Hrvati.

Talijani kao da su u zemlju propali. Ili su razočarani u talijanski nogomet zbog nove afere namještenih utakmica ili su se uplašili hrvatskih navijača nakon sukoba Poljaka i Rusa.

Sve u svemu, Italiji pobjeda protiv NDH 1942. godine i dalje ostaje jedina pobjeda protiv neke hrvatske nogometne reprezentacije. Ekipi labinskih navijača sada predstoje dva dana odmora u Berlinu, a onda krećemo u Gdanjsk na utakmicu sa Španjolcima. (Iz Poljske: Nenad Čakić)

Nenad Čakić
Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa