Ovog ljeta pije se Gineta! Ili možda ipak ne? (anketa)

0
U Uliksu možete popiti Ginetu
U Uliksu možete popiti Ginetu

Ovog ljeta pije se Gineta. Tako glasi slogan za novo bezalkoholno piće koje je Ivan Jakovčić uoči sezone plasirao na tržište. Sudeći po reklamama u centru Pule, već se nudi u nekolicini gradskih kafića.

Popularni Uliks ima reklame u obliku držača za cjenike i po riječima konobara za sada se proda svega jedna Gineta na dan.

Situacija na Giardinima je nešto drugačija – ondje su suncobrani prekrili korzo, a i prodaja je, kako kažu ugostitelji caffe bara Bolero, već dosta dobro krenula. I kafići na katu pulske tržnice imaju hlad zahvaljujući „Ginetinim“ suncobranima.

U caffe baru Foška ili primjerice, Circolu, ne možete popiti Ginetu. Neki su nam ugostitelji, koji se nisu htjeli eksponirati, rekli da ne nude Ginetu u svojim kafićima jer je nabavna cijena šest kuna, a da bi im se isplatilo moraju je prodavati za barem 12 kuna što je, smatraju, za Ginetu preskupo. Drugi, pak, kažu kako to nije onaj napitak kakvog se sjećaju iz djetinjstva, već previše industrijaliziran.

Kako će taj proizvod ovog ljeta kotirati na tržištu, tek će se vidjeti. Ako ništa drugo, reklamira se dobro. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa