Veliko Istra Inspirit putovanje kroz vrijeme kreće bijegom iz pazinskog kaštela

0
Pazinski Kaštel
Pazinski Kaštel

Prvi veliki doživljaj projekta Istra Inspirit, nastalog pod okriljem Istarske županije, županijske Turističke zajednice i Istarske razvojne turističke agencije, održat će se u pazinskom Kaštelu, u nedjelju, 17. lipnja s početkom u 20,30 sati.

Inspirit doživljaj „Jules Verne: Bijeg iz kaštela“ vraća nas u 1867. godinu i doba Austro-Ugarske Monarhije, kada iz velebnog zdanja pazinske utvrde, protagonist Jules Vernevog romana, Mathias Sandorf sa svojim sljedbenicima, odluči silom napustiti tamnicu i pobjeći.

Bijeg iz tamnice donosi brojna iznenađenja, začinjena modernim tehnologijama i hologramima koji će očarati svakog posjetitelja. Vrhunski glumci, kostimi, scenografija i dramaturgija spremni su za nesvakidašnji doživljaj, a nakon turbulentnog i napetog bijega, slijedi opuštanje uz večeru koju priprema Jules Verne.

Bijeg iz pazinskog Kaštela
Bijeg iz pazinskog Kaštela
Podsjećamo, Istra Inspirit čini devet kulturno, povijesno i gastro doživljaja, koji će se od lipnja do rujna ove godine održati 27 puta na devet autentičnih lokacija diljem poluotoka. Među odabranim lokacijama su istarski kašteli, rimske vile, starogradske jezgre, muzeji, te rudnik u Raši.

Uz vrhunsku režiju, scenografiju, kostime i glazbu, svaka lokacija priča svoju priču kroz izvrsnu izvedbu profesionalnih glumaca, ali i amatera koji će program gestom, mimikom i jezikom prilagoditi širem domaćem i inozemnom auditoriju, te kroz jedinstvenu atrakciju prenijeti emociju pojedinog lokaliteta i dočarati trenutke istarske mistične povijesti.

Za potpuni doživljaj, uz glazbu i ples određenih povijesnih razdoblja, nudit će se i prigodna jela, primjerice rimska gozba, ribarski meni, romantični doručak, rudarska marenda, renesansna gozba, večera Julesa Vernea…

Istra Inspirit čini kompletan brand koji uključuje i vlastite autentične suvenire koji se mogu kupiti na svakom Inspirit doživljaju. Uz konstantan angažman voditelja projekta, organizacijske ekipe, prodajnog i call centra, program uključuje u produkciju 40 profesionalnih glumaca, 80 statista, redatelja, dramaturga, kao i 10 predstavnika tehničkog osoblja, te studente pulskog sveučilišta, smjer kulture i turizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa