Općina Medulin obilježava svoj Dan Općine

0

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom nagrada i priznanja Općine Medulin za 2012. godinu, započet će obilježavanje Dana Općine. U petak, 15.06. sa početkom u 16:30 na medulinskoj placi, održati će se svečana sjednica, uz podjelu nagrada i kulturno umjetnički program zbora Matko Brajša Račan i  DKUS Mendule. Ovogodišnji dobitnici općinskih povelja su: Remigo Olivari, Marija Družeta, Anica Ramić, Otmar Otto Širec, Odbor ogranka sindikata umirovljenika Vinkuran pri podružnici Medulin, Luiđ Glazduri, Dean Kirac, Vilma Učeta, Branka Grakalić, Udruga mladih Banjola Frašker, Antonietta Premate, Vitomir Pap, Hagen Roth, Agencija za upravljanje državnom imovinom Republike Hrvatske (AUDIO), Korado Leverić, Mario Crnobori a ove godine biti će dodjeljena i posebna nagrada: počasni građanin, odnosno u ovom slučaju građanke, koja će biti uručena Vidi Demarin.

Kao svojevrsna kruna svečanosti, u 18 sati započeti će svečanost otvaranja izložbe povodom obilježavanja 100. godišnjice Medulinskih Sokola. Izložbu, koju je osmislio i postavio savjetnik načelnika za kulturu Andrej Bader, moći će se pogledati na I. katu Društvenog doma Medulin do 22.06. Za tu prigodu, izrađen je i katalog izložbe koji je grafički uredio Mario Rosandra Ros.

Nakon otvaranja izložbe medulinskih Sokola, u 20 sati, jedna od ovogodišnjih nagrađenih umjetnica Općine Medulin, gđa. Branka Grakalić, otvoriti će izložbu svojih radova u Medulinskoj Loži. Njena će izložba, biti će otvorena sedam dana, a moći će se pogledati od 18 do 21 sat.

Nakon svih ovih kulturnih događaja, na medulinskoj placi održati će se Medulin tradicional night - fešta koja će  se i ovo ljeto organizirati svaki petak u centru Medulina na placi,  u organizaciji mjesnih odbora Medulin I i II. Fešta će započeti u 21 sat uz Duo magnolija.

Općinsko slavlje se nastavlja u subotu navečer na medulinskoj rivi, sa kulturno zabavnim programom. Već od 19 sati nastupati će zbor udruge Sakramentski, klapa Škerac, Rock bend Mendula, a turistička zajednica Medulin organizirati će manifestaciju Medulin mix. Neke od udruga sa područja Općine Medulin izložiti će svoje uratke i predstaviti rad svoje Udruge. Sam čin svečanog otvaranja dogoditi će se u 21:30 kada će se svim prisutnima obratiti izrađivač idejnog rješenja uređenja medulinske rive Davor Mattichio (čije je idejno rješenje pobjedilo na javnom natječaju kao najbolje), načelnik Goran Buić i ministar turizma Veljko Ostojić. Večer će se nastaviti uz feštu i svirku benda Give me five.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa