Umažani spriječeni u pljački bankomata u Svetvinčentu pa uhvaćeni u bijegu preko granice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da su 38-godišnjak i 31-godišnjak iz Umaga počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju te kazneno djelo krivotvorenja isprava.

U ponedjeljak 11. lipnja oko 3,20 sati, policija je zaprimila dojavu građana da je u tijeku provala u bankomat u Svetvinčentu. Zahvaljujući promptnoj reakciji policije, utvrđeno je kako provalnici nisu uspjeli dovršiti kazneno djelo, već su pobjegli i ostavili boce i opremu za autogeno zavarivanje, dok je pregledom okolice pronađen i Fiat, s ukradenim splitskim tablicama, koji je doveden u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Poduzimajući intenzivne mjere traganja, policija je ubrzo uhitila dvojicu Umažanina. Stariji muškarac zatečen je u utorak u poslijepodnevnim satima pri pokušaju bijega na graničnom prijelazu Bajakovo prilikom izlaska iz Hrvatske, dok je 31-godišnjak također tijekom dana zatečen na graničnom prijelazu, i to pomorskom prijelazu u Umagu.

Istraživanjem je utvrđeno kako su dvojica muškaraca u ponedjeljak u noćnim satima prvo registracijske tablice s Opela u Ulici Olge Ban u Puli, a potom su ih postavili na Fiat te su s takvim vozilom došli do Svetvinčenata, gdje su pomoću boca i opreme za autogeno zavarivanje pokušali provaliti u bankomat. Po završetku kriminalističkog istraživanja, Umažani su 13. lipnja u poslijepodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa