Predstavnici Hrvatskog bubnjarskog kampa idu u posjet Josipoviću

0

U subotu, 16. lipnja u 11 sati, Predsjedniku Republike Dr.sc. Ivi Josipoviću na Pantovčak u Službeni posjet po prvi put dolaze Hrvatski bubnjari.

Radi se o predstavnicima Hrvatskog bubnjarskog kampa medjunarodnog ljetnog seminara bubnjara i udaraljkaša u Grožnjanu, predvođeni mr. Petrom Ćurićem, osnivačem i umjetničkim ravnateljem, koji će Predsjedniku pokloniti i efektivan glazbeni performans. Hrvatski bubnjarski kamp (engl. CROATIA DRUM CAMP) svake se godine početkom kolovoza održava pri Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu te slovi za vodeći ljetni seminar bubnjara i udaraljkaša u Europi.

Na seminaru je do sada gostovalo tridesetak eminentnih predavača i više od dvije stotine polaznika iz 22 zemlje svijeta, a među poznatijim predavačima ubrajaju se GRAMMYjevci Bill Bruford (YES, King Crimson), Horacio 'El Negro' Hernandez (Santana), Antonio Sanchez (Pat Metheny, Chick Corea) te najbrži bubnjar na svijetu Mike Mangini (danas član skupine Dream Theater), Virgil Donati i mnogi drugi.

Petar Ćurić sa dobitnikom GRAMMY-ja Billom Brufordom King i Horaciom El Negrom Hernandezom (Santanom)
Petar Ćurić sa dobitnikom GRAMMY-ja Billom Brufordom King i Horaciom El Negrom Hernandezom (Santanom)

Šesto izdanje Hrvatskog bubnjarskog kampa održava se od 5.-12. kolovoza, tema je «Budućnost glazbene edukacije: u Hrvatskoj, Europi i SAD-u», a predavači su neki od najutjecajnijih glazbenih edukatora na svijetu: John Riley profesor na Manhattan School of Music New York; Trevor Tomkins profesor na Royal Academy of Music London; Kim Plainfield profesor na Drummers Collective i Berklee College of Music u Bostonu te Petar Ćurić, umjetnički voditelj i predavač na Akademiji za Suvremenu glazbu u Londonu.

Zanimljivo je da Hrvatski bubnjarski kamp već četvrtu godinu zaredom u suradnji s američkim glazbenim institutom «Drummers Collective», uspješno šalje hrvatske bubnjare i udaraljkaše na usavršavanje u Njujork - organizirajući Hrvatsko natjecanje bubnjara (engl. «Croatia Drum Competition»), a pobjednici osvajaju punu stipendiju!

«Do sada je čak pet naših polaznika-laureata poslano na usavršavanje u Njujork, a među njima su i Splićanin Jan Ivelić (dugogodišnji bubnjar TBF-a), te Varaždinac Saša Maček koji je zahvaljujući upravo ovoj stipendiji dobio vizu za Ameriku, a zatim odradio i turneju po Kaliforniji kao bubnjar jednog američkog sastava. Sve je počelo dolaskom u Grožnjan, kao što to uvijek i započinje!» veli mr. Ćurić.

Prijave za šesti Hrvatski bubnjarski kamp otvorene su i vrše se po principu 'tko prvi'. Sve informacije mogu se pronaći na stranicama seminara: www.myspace.com/groznjanpercussion ili na e-mail: groznjan@gmail.com Hrvatski bubnjarski kamp ne bi bio ostvariv bez potpore sponzora: EUROMUSIC AGENCY D.O.O. Musicshop.hr - hrvatski lanac dućana glazbenim instrumentima, Drummers Collective New York, Sonor bubnjevi, Zildjian činele, Paiste činele, Remo opne, Zildjian palice, Vater palice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa