Gay paradu u svom gradu ne bi podržalo 38 posto anketiranih Istrana a 46 posto nema ništa protiv

0
Možda će se parada ponosa slijedeće godine održati u nekom istarskom gradu
Možda će se parada ponosa slijedeće godine održati u nekom istarskom gradu

Split je danas pod opsadom policije zbog Gay Pride-a. Na osiguranje parade potrošit će se gotovo milijun kuna. No, kako kaže komentatorica na našem portalu, pod nickom šjora, osiguranje nije postavljeno zbog sudionika parade, nego zbog nasilnika i zatucanaca, donosno protivnika parade.  

Iako se ovakva anketa, koju smo proveli na našem portalu, ne može uzimati kao reprezentativna, ipak pokazuje stavove određenog broja čitatelja. Sudeći prema rezultatima ankete koji su prikupljeni do 9. lipnja u 15 sati, može se zaključiti da i u Istri postoji određena razina netrpeljivosti prema osobama homoseksualne orijentacije, odnosno prema njihovoj paradi ponosa.

Rezultati provedene ankete u postocima
Rezultati provedene ankete u postocima
Iako je u postocima odnos onih koji nemaju ništa protiv parade ponosa i onih koji paradu ne žele gotovo podjednak, zabrinjavajući je postotak osoba koji su odabrale zadnju opciju, odnosno kamenovanje sudionika parade ponosa.

Iako je razumljivo da su stajališta podijeljena, očito je da je netrpeljivost i netolerantnost i dalje dosta izražena. Sudeći prema rezultatima ove ankete čini se da ni istarski gradovi ne bi bili izrazito gostoljubivi prema Gay Pride-u.

Ovom prilikom zahvaljujemo se čitateljima koji su izrazili svoje mišljenje u anketi i komentarima, a detaljnih informacija o splitskom Gay Pride-, za one koji ih budu željeli saznati, u u medijima zasigurno neće nedostajati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa