Pulska košarka slavi 80. rođendan: Na proslavi i Ranko Žeravica

0
Erik Lukšić, Boris Miletić, Davor Mišković i Helena Poropat
Erik Lukšić, Boris Miletić, Davor Mišković i Helena Poropat

Pulska košarka slavi 80. obljetnicu. Tim će se povodom u petak, 8. lipnja u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja održati prigodna manifestacija, izložba fotografija, referat o povijesti pulske košarke, dodijelit će se priznanja te održati svečana večera uz zabavni program.

Gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako je vrlo ponosan na dugu tradiciju košarke u Puli, posebno na organizaciju prigodne manifestacije i izložbe koju će 8. lipnja u 12 sati otvoriti u Domu hrvatskih branitelja. Davor Mišković, organizator, kazao je kako je košarka u Puli nekada puno bolje kotirala, ali kako se nada da će ovaj jubilej biti podstreh da opet zasja punim sjajem. Kazao je kako su krenuli u organizaciju obilježavanja 60. obljetnice no tijekom izučavanja povijesti košarke u Puli, doznali da ona datira još iz 1932. godine.

Veterani pulske košarke
Veterani pulske košarke

Na manifestaciji će ugostiti gotovo 300 uzvanika, a neki od njih dolaze iz Australije, Španjolske, Italije… Riječ je o košarkašima, sucima i ostalima koji su doprinijeli pulskoj košarci. Posebno je najavljen 83–godišnji Ranko žeravica, koji će uveličati proslavu velikog jubileja. No, uz njega će tu biti još devet reprezentativaca, pa i Vinko Jelovac koji je osvojio brojne medalje na raznim prvenstvima.

„Želimo mladima dokazati da košarka u Puli ima perspektivu i želimo je vratiti u škole odakle sve kreće“, rekla je na kraju Helena Poropat iz organizacijskog odbora. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa