U sklopu kampanje Jedno od pet, predstava Kiko i Ruka oduševila mališane na Verudi

0
Predstava je upriličena za prvašiće OŠ Veruda i polaznike istoimenog vrtića
Predstava je upriličena za prvašiće OŠ Veruda i polaznike istoimenog vrtića

U nastavku obilježavanja Međunarodnog dana nedužne djece žrtava nasilja i promoviranja kampanje ''Jedno od pet'', Odsjek za prevenciju Policijske uprave istarske je u suradnji s Obiteljskim centrom Istarske županije upriličio kostimiranu predstavu ''Kiko i ruka“ za prvašiće OŠ ''Veruda'' i polaznike istoimenog vrtića.

Kostimirani glumci Udruge Birikina iz Pule su glumeći likove, sada već dobro poznatih i omiljenih likova Kike i Ruke, mališane na njima prihvatljiv način upoznali s pravilom donjeg rublja, dobrim i lošim tajnama i dodirima, kako bi i sami shvatili ponašanja koja mi odrasli karakteriziramo i prepoznajemo kao seksualno iskorištavanje djece.

Kroz smijeh i traženje Kika i Ruke u igri skrivača, mališani su putem ove poučne priče za laku noć spoznali kako o ''lošim'' dodirima ne smiju šutjeti jer to svakako nije jedna od ''dobrih'' tajni. Ukoliko sami ili netko od njihovih prijatelja to dožive moraju to reći odrasloj osobi u koju imaju povjerenja: roditelju, odgajatelju, učitelju ili policajcu.

Kako su oni sami doživjeli predstavu, mališani su izrazili svojim zajedničkim crtežima koje su izrađivali na travi u parku na Verudi, čemu su pristupili s velikim veseljem i radošću jer su se i sami složili da je najljepše ovako lijep dan provesti u prirodi i na otvorenom, a pri tome uz predstavu naučiti i nešto korisno, stoji u priopćenju PU istarske

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa