Ušićevi Dvori: Pijan i bez vozačke sletio s ceste

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 5. lipnja oko 19,30 sati na cesti u blizini naselja Ušićevi Dvori.

Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak s područja Vinice Opelom, pulskih registracijskih tablica, kojem je važnost prometne dozvole istekla, i to bez položenog vozačkog ispita. U oštrom i nepreglednom zavoju, muškarac je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste, udario u visoko raslinje i tri stabla, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Vozač je u nesreći lakše ozlijeđen, a izvršenim alkotestiranjm utvrđeno je kako je muškarac upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg. Uz niz prekršaja koje je počinio, 38-godišnjak na zahtjev ovlaštene osobe nije predočio ni policu osiguranja, kao ni drugi dokaz o sklopljenom osiguranju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 38-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, a pokretanje prekršajnog postupka slijedi i protiv 44-godišnjeg vlasnika vozila, obzirom ga je dao na korištenje osobi koja nema pravo na upravljanje automobilom, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa