Suradnjom policije i građana umaški razbojnici uhvaćeni nedugo nakon pljačke

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Umaška je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da su 31-godišnjak i 27-godišnjak s područja Umaga počinili kazneno djelo razbojništva.

Postupajući po dojavi da je u tijeku pljačka, policija je utvrdila kako je u četvrtak oko 18,40 sati maskirani počinitelj ušao u turističku agenciju u mjestu Špina te je od 34-godišnje djelatnice uz prijetnju pištoljem zatražio novac. Budući je djevojka vrisnula od straha, iz susjedne prostorije došao je 61-godišnjak, koji je muškarca pokušao odgovoriti od počinjenja kaznenog djela, no počinitelj nije odustajao te se nakon što je ukrao manji novčani iznos, udaljio iz agencije.

Zahvaljujući suradnji s građanima, policija je došla do saznanja da je počinitelj ušao u automobil Ford Escort, pulskih tablica, koji se nalazio parkiran s vozačem na obližnjoj cesti. Operativnim radom na terenu, vozilo je ubrzo pronađeno u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Grupija, a zbog sumnje da su počinili kazneno djelo policijski službenici uhitili su 31-godišnjaka i 27-godišnjaka.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, dvojica muškaraca privedeni su u petak oko 19,30 sati u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa