Slovenac Nejc Rutar pobjednik i novi rekorder DH Buzet

0

Slovenski vozač Nejc Rutar (Rajd Trek/Unior Tools Team) pobjednik je ovogodišnjeg, četvrtog izdanja DH Buzet, utrke u biciklističkom spustu koja se bodovala za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i međunarodne UCI C2 bodove. Pobjedu je najavio već tijekom jutrošnje kvalifikacijske vožnje kada je u rekordnom roku projurio stazom Škrbina dugačku 1,7 km ukupne visinske razlike 283 metara. Prosječna mu je brzina bila 40 kilometara na sat, a ne smijemo zaboraviti da je staza sačinjena od šumskih puteljaka, stijena, kanala, pet skokova i nizbrdica. Naime, već je na kvalifikacijama bilo jasno da će rekord staze biti srušen. Čak je 11 vozača spustilo vrijeme prošlogodišnjeg pobjednika, ujedno i buzetskog rekordera Mateja Drnovšeka (2.41,314). Zanimljivo da je i sam Rutar imao niže vrijeme na kvalifikacijama no na finalnoj utrci (2.27,45).  Nejc je u Buzetu pobijedio već na prvoj utrci 2009. godine. Kaže kako mu staza nije strana ni prezahtjevna. Došao je bez ikakvih očekivanja – i pobijedio!

Postolja su danas podijelili slovenski vozači; na drugo je mjesto stao Miran Vauh (Črn Trn GT, 2.30,858), a na treće Žiga Pandur (Rajd Trek/Unior Tools Team, 2.31,686). Najbrži među domaćim vozačima bio je devetoplasirani Berislav Topov (BBK Šišmiš) ispred Pazinjana Marka Šišovića (BK MTB Istra Pazin) koji je zauzeo 25. mjesto. U kategoriji žena slavila je Zarja Černilogar (Črn Trn GT). Na trećoj je poziciji završila Pazinjanka Dubravka Družeta (BK MTB Istra Pazin).

Tijekom tri dana održavanja utrke brojni su posjetitelji uživali u vratolomijama 201 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Engleske. Najveću su pažnju plijenili „letovi“ i do sedam metara od skoka do doskoka. Nažalost, bilo je i neslavnih padova, pa su tako neki vozači završili s lakšim prijelomima. Organizator i ovogodišnjeg izdanja je BK Buzet. (A.P.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa