Meh na srcu: Sviraču pozlilo tijekom nastupa

0
Toni Belušić nekoliko trenutaka prije nego li mu je pozlilo
Toni Belušić nekoliko trenutaka prije nego li mu je pozlilo

Na ovogodišnjem 17. Susretu svirača na mehu, dvojnicama, šurlama, sopelici i mešnicama Istre, održanom 18. svibnja u prostorijama RKUD-a Rudar iz Raše, jednom je sudioniku pozlilo i po tome će, nažalost, ostati obilježen ovaj susret. Ovaj se nemili događaj, koji je prestrašio i sudionike i posjetitelje, desio pri samom kraju susreta.

Sve se desilo sasvim neočekivano.  Ljubitelji narodne svirke uživali su u nastupima svirača na istarskim narodnim instrumentima. Toni Belušić iz Labina svirao je, kao na svim dosadašnjim susretima svoj meh. Bio je pri kraju svog nastupa i već mu je prilazio voditelj Pino Knapić kako bi ga odjavio, kada mu je odjednom pozlilo, onesvijestio se i srušio se na tlo, pri čemu je zadobio i posjekotinu na licu.

Svi su se posjetitelji prestrašili i uznemirili, priskočili k njemu okruživši ga, a veliku prisebnost pokazala je Dragica Prenc Gobo iz Labina, koja je istog časa zvala Hitnu službu te medicinske sestre Gabi Blažina i Eli Golja, zaposlene na labinskom Domu zdravlja, koje su slučajno bile na na manifestaciji. Dragica je medicinskoj sestri Gabi pružila telefon kako bi Aleksandru Golja koji se javio na telefon Hitne službe, objasnila o čemu se radi.

Hitna služba stigla je u rekordnom roku i nakon pružene prve pomoći na licu mjesta Toni Belušić je došao svijesti te je hospitaliziran je u riječkoj bolnici. Neslužbeno doznajemo da Toni posljednjih godina ima problema sa srcem i tlakom, a poznato je da sviranje meha iziskuje znatno naprezanje pluća. (Roberto Matković)

Sudionici Smotre

Na 17. Smotri sudjelovali  su:  Dino Batelić, Masimo Knapić, Lari Višković, Rafaela Blažina, Paulo Derosi i Lino Miletić iz RKUD «Rudar» Raša, Zoran Karlić, Viliam Vojić, Dalen Načinović, Đordano Višković, Rok Lukšić i Luka Blažina iz KUD-a Ivan Fonović Zlatela Kršan, Marko Valić, Danijel Škabić,  Fabio Radolović, Marko Bičić, Goran Pačić, Mateo Škabić i Roko Dragešić iz KUD-a Rakalj Rakalj te Entoni Sošić iz KUD-a Stjepan Žiža iz Rovinjskog sela. Još su nastupali: Dino Blašković iz Labina, Karlo Špada iz Barbana,Mihael Glavaš i Željko Glavaš iz Bičići, Maxmilijan Peruško iz Peruški,Patrik Repinac i Mateo Blašković iz Krnice, Robert Krbavac iz Pule, Danijel Vitasović iz Marčane, Josip Grgorica Radović iz Koromačna, Josip Miletić iz Paradiža,Toni Belušić iz Labina, Karlo Višković iz Rijeke, Ezio Blasina iz Drenja, Pino Zupanić iz Brgoda,Marija Rojnić iz Orihi, Dorijan Polonio i Ivo Volarić iz Vrbnika s otoka Krka, Klaudije Donato i Branko Pavačić iz Dobrinja s otoka Krka, Mario Mužić i Ivan Mužić s otoka Cresa. Organizator manifestacije Meh na srcu je RKUD Rudar iz Raše.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa