Jakovčić: Iako sam proizveo bezalkoholnu Ginetu, vino je i dalje moja prva ljubav

0
Ivan Jakovčić u društvu prijatelja uživao je u svojoj Gineti
Ivan Jakovčić u društvu prijatelja uživao je u svojoj Gineti

Na samo sebi svojstven način, duhovito, šarmantno, ležerno i veselo, predstavio je Ivan Jakovčić 17. svibnja u idiličnom vrtu porečke Ville Polesini, bezalkoholni napitak Gineta. Ovog puta Jakovčić pred novinare i druge uzvanike nije došao kao istarski župan ili predsjednik IDS-a, već kao poduzetnik, slobodno možemo reći, kao Nino.

Uz iznimno velik interes medija te brojnih kolega i prijatelja, Jakovčić je izveo „performans“ i u društvu prekrasne voditeljice Tatjane Jurić ispred vile stigao u starom topolinu koji mu je, uzgred budi rečeno, na uzbrdici tik pred ulaz u vilu – stao!. No to je svima bilo vrlo simpatično te je od prisutnih izmamio veliki pljesak. Na rame je stavio brentu, pod ruku „uzeo“ Tatjanu Jurić te se popeo na pozornicu na kojoj su ga dočekale „Ginete“. Nakon što je s Jurićkom otplesao jedan ples, Jakovčić je predstavio Ginetu.

Jakovčić je na promociju stigao u starom topolinu
Jakovčić je na promociju stigao u starom topolinu

Kako je pojasnio prisutnima, u brentu su se još od davnina stavljale bobice od smrikve, u nju bi se ulila voda i ako je bilo šoldi dodala naranča ili limun, eventualno jabuka. To sve miješalo i nakon nekog vremena fermentiralo te prekrilo leprinom. „Nakon par tjedana počela se točiti voda od smrikve, danas prozvana Gineta“, rekao je Jakovčić i dodao da se s Ginetom poželio vratiti u mladost, zato je i promocija protekla u „retro štihu“.

Jakovčić je izjavio da je Gineta „najlipša mlada na svitu“. „I ti bi mogla biti Gineta“, kazao je u šali Tatjani Jurić.

Tradicionalno istarsko piće je modernizirano i prilagođeno tržištu, a Jakovčić je izrazio nadu da će u njemu uživati i turisti. Sljedećom je izjavom razveselio mnoge, posebno prijatelje i ponovo izmamio pljesak i gromoglasan smijeh: „Vino je moja prva prava ljubav. Stoga mi nemojte zamjeriti što sam na tržište plasirao bezalkoholno piće. Ne brinite, ne skrećem s puta“. No, na pitanje Tatjane Jurić koje mu je sada omiljeno piće, ipak odgovara – Gineta!

Jakovčić je ponio i brentu
Jakovčić je ponio i brentu

Proizvod inspiriran tradicijom izvorni je hrvatski i istarski proizvod, naglasio je Jakovčić na kraju, zahvalio se prisutnima i nastavio s promocijom u neformalnom druženju s brojnim gostima.

Suradnja između Jamnice i Jakovčićeve tvrtke Juniperus, počela je u rujnu prošle godine, a Gineta kreće u prodaju sljedeći tjedan. U prvih godinu dana planira se proizvesti oko milijun i pol litara Ginete, a boca od 0,33 litre stajat će 4,49 kuna.

Tatjana Jurić i Ivan Jakovčić su zaplesali
Tatjana Jurić i Ivan Jakovčić su zaplesali

Direktor Jamnice Ivica Sertić kazao je da je Jakovčić uložio u recepturu i marketing i do Jamnice došao s gotovim proizvodom, a planirana dobit koju očekuju u godinu dana je od pet do šest milijuna kuna.
Alen Kalčić, voditelj odvjetničkog ureda kojemu je za vrijeme Jakovčićeva mandata predana na vođenje tvrtka Juniperus, rekao je da tvrtka prve dvije godine neće participirati u dobiti.

Okupljeni su uz glazbu Marka Tolje, brojne delicije, Ginetu i vino, uživali u prekrasnom danu i ugodnom druženju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Interes medija za Ginetu bio je velik
Interes medija za Ginetu bio je velik

Prisutne je zabavljao Marko Tolja
Prisutne je zabavljao Marko Tolja

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa