Ovog ljeta 3. Jadranske igre u Rapcu, Novigradu i Fažani

0

Jadranske igre projekt su koji se održava tijekom ljetnih mjeseci s ciljem obogaćivanja hrvatske turističke ponude. Program se sastoji od natjecanja ekipa, predstavnika svojih mjesta u tradicionalnim jadranskim disciplinama.

Jadranske igre u 2012. godini „dižu sidro“ već 1. lipnja, a završavaju velikim međunarodnim finalom 9. rujna. Treće Jadranske igre po svim će pokazateljima donijeti još spremnije ekipe, srčanije navijače, nove lokacije, maštovitije igre te mnoštvo novih, smiješnih i emotivnih situacija.

Sistem natjecanja Jadranskih igara u sezoni 2012. podijeljen je na uvodni dio koji se odigrava tijekom lipnja i srpnja te završni dio tijekom kolovoza i početkom rujna.

Cjelokupno natjecanje raspoređeno je u 4 “Jadranske regije” u kojima se odigravaju kvalifikacijska natjecanja. U 1. regiji, kojoj pripada Istra, igre će se održati u Rapcu, 16. lipnja; u Novigradu, 17. lipnja i u Fažani, 26. lipnja.

Najbolje ekipe kvalifikacija u daljnjem tijeku natjecanja plasiraju se u osminu finala gdje razigravaju za prolazak u četvrtfinale. Na uvodnim igrama sudjeluje šest ekipa s po osmero natjecatelja od kojih su minimalno tri ženske osobe.

Četvrtfinale posljednja je razina pred ulazak u TV emisiju, ali i posljednje natjecanje unutar regije. Sljedeća faza natjecanja je repasaž i polufinale. U repasažu, koji je novost ovogodišnjeg natjecanja, daje se  šansa ekipama koje su ostvarile lošiji rezultat u četvrtfinalu, dok se siguran plasman u polufinale ostvaruje samo pobjedom u četvrtini finala. Prve dvije ekipe iz polufinala ostvaruju pravo nastupa u finalu gdje sudjeluju 4 najbolje ekipe.

Pobjednik Jadranskih igara odmjerit će snage s predstavnicima Slovenije, Italije i Crne Gore u 1. međunarodnim Jadranskim igrama. Kalendar natjecanja i ostale detalje potražite ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa