Proteklog vikenda oživjela Šijanska šuma

0

Proteklog vikenda u Šijanskoj šumi bilo je iznimno veselo. Lijepo proljetno vrijeme su za druženje iskoristile sve generacije, a u parku su bile organizirane radionice i druženja za zabavu i opuštanje.

U subotu oko 11 sati u šumi se na stazi Mali Princ okupilo stotinjak djece u pratnji roditelja. Pješačili su i veselili se postavljenim slikama životinja i likovima iz bajki. Članovi KRUPP-a i RSD-a „Uljanik“ slijedeći dan su propješačili stazu "Ciklama". Na centralnoj poljani u parku Šijanske šume održane su vježbe gibanja i istezanja pod stručnim vodstvom.

Na samoj centralnoj poljani, ali u tišem dijelu smjestila se grupa zaljubljenika u Satyananda jogu pod stručnim vodstvom dr. G. Pilepić, koja je koristila praksu joge na tradicionalan način: pozdrav suncu, aktivacija energije u tijelu asane i pranayamu.

Uz zgusnuta stabla na centralnoj poljani šume u 10 sati sastanak je zakazao David, predstavnik Tai Chi kluba Pula sa svojim programom pod nazivom Tai Chi Chuan.

U dijelu Šijanske šume uz dječje igralište, a u blizini ugostiteljskog objekta smjestila se grupica šahista koji su spremno dočekali sugrađane kako bi im objasnili osnovna pravila igre te zaigrala meč s predstavnikom šah kluba „Zadajmo šah-mat u Šijanskoj šumi“.

Slijedeći dan na centralnoj poljani održalo se dječje kreativno druženje u izvedbi udruge Birikina Pula. Udruga Birikina Pula osmislila je kreativno i bajkovito dječje druženje s temom „Alisa u zemlji čudesa“ na kojem je učestvovao veliki broj okupljene djece i roditelja.Nakon pripovijedanja priče i sportskih igara, koje su vodili animatori Vesna i Frane, djeca su dobila priliku raditi sa glinom u likovnoj kreativnoj radionici. Druženje se završilo zajedničkim nastupom svih okupljenih gdje su najmanji na licu mjesta demonstrirali svoja glumačka umijeća.

Druženja u Šijanskoj šumi nastavljaju se i slijedećeg vikenda. Svake nedjelje u 9 sati možete se pridružiti joga programu ili se rekreirati uz Tai-Chi također nedjeljom od 10 sati.
Pješačenje za djecu KRUPP će organizirati 6. ožujka povodom Dana grada Pule, a šahisti najavljuju druženje 7. travnja, na svjetski dan zdravlja. Očekuje se ponovno veliki broj učesnika svih generacija koji će ispuniti Šijansku šumu pozivnom i kreativnom energijom.(D.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa