U pulskoj Komunalnoj palači održan prijem za Udrugu za autizam Istre

0
Potpredsjeednica udruge Evgenija Tranfić
Potpredsjeednica udruge Evgenija Tranfić

Predstavnice Udruge za autizam Istre, povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu koji se obilježava 2. travnja, primili su predstavnici Grada Pule 29. ožujka.

Ovogodišnji Dan svijesti o autizmu u Hrvatskoj se obilježava pod motom "Autizam jača, a mi starimo", a Udruga za autizam Istre taj će dan obilježiti na pulskom trgu Portarata u subotu 31. ožujka 2012. godine.

Potpredsjednica Udruge Evgenija Tranfić, istaknula je kako Udruga četvrti put obilježava Dan svijesti o autizmu te je naglasila kako prema podacima UN-a u svijetu raste broj osoba sa autizmom i procjenjuje se kako ih u svijetu ima od 60 do 90 milijuna. "Prema podacima iz 2001. godine u Istri je oko 400 oboljelih od autizma i vjerojatno je danas taj broj još i veći" kazala je Tranfić ističući kako ova manifestacija ima za cilj podignuti svijest o autizmu u široj zajednici, posebice zbog autistične djece koja imaju sva prava kao i ostala djeca.

Zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović tom je prigodom istaknula da Udruga ima podršku Grada, a pomoćnik pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Vinko Knez istaknuo je kako će osim programa na Portarati, u znak podrške osobama s autizmom, simboličnom plavom rasvjetom biti osvijetljena Gradska palača na Forumu te Augustov hram i to od 2. do 3. travnja 2012. godine. Zamjenica pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci dodala je kako Grad Pula djeci s autizmom želi omogućiti edukativan razvoj kao i ostaloj djeci te će se tom pitanju u budućnosti zasigurno posvetiti više pažnje. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa