Donačelnik Fažane Puli duguje više od pola milijuna kuna

0
Trgovina Kora sport u Puli
Trgovina Kora sport u Puli

Donačelnik Općine Fažana, Radomir Korać, nekadašnji vlasnik tvrtke Kora šport d.o.o. Pula, Gradu Pula duguje najamninu za prostor istoimene trgovine.

Riječ je o prostoru u Laginjinoj ulici u Puli, a pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat kazao mi je kako su zbog dugovanja u tijeku određeni sudski procesi s Kora športom d.o.o. U ime Grada vodi ih pročelnica Gordana Lanča tj. služba za zastupanje grada. Lanča mi je pak kazala kako, dok je postupak u tijeku, o njemu ne smije govoriti.

Spor se vodi protiv tvrtke, ne Koraća osobno, a on mi je u izjavi kazao kako kao donačelnik Općine Fažana ne može davati izjave vezane za svoju bivšu firmu. „Ja sam je predao i nisam više njezin vlasnik, a dok presuda nije pravomoćna, mislim da nije u redu o tome govoriti“, kratko je rekao Korać.

Spor se, navodno, vodi već gotovo osam godina, a za najam se, neslužbeno doznajemo, umjesto 53 četvorna metra zaračunavalo čak 75 metara, a sve zbog visine stropa od 4,34 metra. Najam je tako mjesečno bio 15 tisuća, umjesto „realnih“ 10 tisuća kuna (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa