Damjanac: Neke osobe koje su na socijalnoj pomoći voze BMW ili Mercedes

0
Ada Damjanac
Ada Damjanac

Dnevni red 30. Sjednice Općinskog vijeća Fažane je prihvaćen, pa je ona 27. ožujka, za razliku od prošlotjedne, i održana. Vijećnici su imali niz pitanja, uglavnom za načelnicu Adu Damjanac (SDP).

Ivan Marčeta (IDS) istaknuo je kako građani žele znati po kom se principu dodjeljuje socijalna pomoć tj. daje li se ona pravedno. Htio je doznati je li moguća revizija socijalne pomoći i da li se ona dijeli pravedno. Naime, prema njegovim se riječima građani žale da se socijalna pomoć dijeli nepravedno, onim građanima koji je zapravo i ne trebaju.

„Socijalna pomoć se daje po programu, uz potrebne potvrde“, izjavila je Damjanac. Dodala je da se ne zna ima li tko od tih osoba koje traže pomoć talijansku mirovinu ili pak iznajmljuju apartmane ako to nije prijavljeno Poreznoj. „Istina je da neke osobe koje su na socijalnoj pomoći voze BMW ili Mercedes, ali s potvrdom koju su nam dostavili, oni imaju pravo na socijalnu pomoć“, izjavila je i naglasila kako shvaća da je to apsurdno te da se i ona nada kako će se tome jednom stati na kraj.

Ivan Marčeta
Ivan Marčeta
Mirko Novak (Nezavisna lista) htio je doznati zašto produženi boravak u osnovnoj školi radi tek od 7,30 sati, pa roditelji koji ranije rade moraju djecu ostaviti samu dok učiteljica ne dođe. „Što će biti ako neko dijete završi na ulici? Kakvo je to naše školstvo?“, upitao je Novak.

Načelnica je kazala da dnevni boravak radi od 7,30 do 12,30 sati te da Općina financira njegov rad tj. plaća učiteljice koje obavljaju tu dužnost. „Ukoliko budemo plaćali dodatan sat, produženi boravak može raditi i od 7 sati, odnosno može se angažirati učiteljicu da dolazi pola sata ranije“, kazala je Damjanac. Novak je dodao i da djeca slobodno i bez nadzora nakon nastave šeću Fažanom te zamolio da se za njih zatraži nadzor, što je načelnica obećala učiniti.

Mirko Novak (lijevo)
Mirko Novak (lijevo)
Zanimljivo je da se za vrijeme dok su vijećnici postavljali pitanja nekoliko puta kritiziralo neažuriranje WEB stranica Općine. Načelnicu je na samom početku Marinko Gazić (HDZ) upitao zašto se na WEB još nisu stavili doneseni akti, na što je ona rekla da djelatnici u proteklom razdoblju nisu za to imali vremena i da će donesene akte za prosinac prošle godine i siječanj ove godine, uskoro staviti na WEB stranice Općine.

Na WEB se još ne stavljaju ni pozivi za sjednice, što će se, obećala je Damjanac, činiti od iduće sjednice. Ivan Marčeta (IDS) skrenuo je pozornost i na činjenicu da je na WEB stranicama Općine još uvijek stari poslovnik i zatražio da se to promijeni. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa