U požaru kod Lindarskog Katuna vatra se opasno približila kućama

0
Vatra se približila naselju
Vatra se približila naselju

26. ožujka oko 14 sati na području između Žminja i Pazina buknuo je požar koji je zahvatio veću površinu. Vatra je gorjela na području između naselja Lindarski Katun, Bolčići, Jašići i Stihovići do ceste Lindar - Žminj.

U Lindarskom Katunu i u Bolčićima se vatra približila kućama na nekoliko desetaka metara udaljenosti, pa su i mještani priskočili u pomoć gasiti vatru granama smreke, kantama punim vode i traktorima s cisternama vode. Vatrogasna vozila pristizala su iz smjera Pazina i Rovinja te se rasporedila između dva najugroženija naselja, a gašenje otežavao je vjetar promjenjivog smjera te suho i gusto raslinje.

Dim sa požarišta širio se prema Lindaru i osjetio se i na nekoliko kilometara udaljenosti, a stup dima bio je vidljiv s udaljenosti od desetak kilometara.

U požaru nije bilo ozlijeđenih, a opožareno oko 150 hektara trave, niskog raslinja i manji dio crnogorične šume. Požar su ugasili oko 18,30 sati pripadnici JVP Pazin i Rovinj, te pripadnici DVD Pazin, Gračišće, Žminj i Sutivanac. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Mještani spremni pripomoći cisternama punim vode
Mještani spremni pripomoći cisternama punim vode

Vatrogasci pristižu iz smjera Pazina i Žminja
Vatrogasci pristižu iz smjera Pazina i Žminja

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa