Ove godine osvježena i obogaćena Labin Art Republika

0
Etno sastav Šćike održati će koncert i podići zastavu Labin Art Republike
Etno sastav Šćike održati će koncert i podići zastavu Labin Art Republike

Festival poduzetništva, obrta i OPG-a, podizanje zastave na Titovom trgu, plesni spektakl „Noć Brazila u Labinu“ te koncert Elis Lovrić u Amfiteatru Parka skulptura Dubrova, novosti su koje nudi ovogodišnja Labin Art Republika predstavljena je konferenciji za novinare 20. lipnja. Na čelu s Loredanom Ružić Modrušan, voditeljicom LAR-a, o programu su govorili članovi radnog  tima: zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković, direktorica TZ Grada Labina Radmila Paliska Kos, maslinar William Negri, voditeljica LAG-a Istočna Istra Mirela Faraguna, u ime Festivala dokumentarnog filma „Shpina Dox“ Ana Tavić, organizator Koncerta klapa Dragan Balaban te Monika Derosi Crnogorac, organizatorica „Noći Brazila u Labinu“.

LAR će, kao i do sada, otvoriti Fešta Petrova koja se održava 2. srpnja, a potrajat će do 31. kolovoza. Na fešti će koncerte održati Ivan Zak i etno skupina Šćike, kojima je ove godine pripala čast podizanja zastave LAR-a i to, kako je najavila Ružić Modrušan, na Titovom trgu na nov i osobit način, što za sada ostaje tajna. Petrova će ove godine biti pravi sajmeni dan jer će se na njoj održati Festival poduzetništva, obrta i OPG-a. Dolazi deset izlagača iz svih dijelova Hrvatske te trinaest lokalnih izlagača.

Dragan Balaban, Ana Tavić, Mirela Faraguna, William Negri, Loredana Ružić Modrušan, Zoran Rajković i Radmila Paliska Kos
Dragan Balaban, Ana Tavić, Mirela Faraguna, William Negri, Loredana Ružić Modrušan, Zoran Rajković i Radmila Paliska Kos

Među njima će se nalaziti i Udruga pčelara Labin prirediti degustaciju meda  i prezentaciju medonosnog bilja. Uz to će kuhar Branko Ognjenović održat će kulinarski show, a u Loži će se održati već tradicionalna Galerija maslinovih ulja. U centru događanja, na pozornici Kod špine, prvi je na redu Labin Jazz Festival, pet koncerta eminentnih hrvatskih jazzera koji će se održati od 7. do 9. srpnja.  Susret klapa najavljen je za 16. srpnja.  Ove godine izostaje Uskočka noć budući da se ove dvije priredbe održavaju svake druge godine, odnosno jedna drugu smjenjuju. „Shpeena Dox“, Festival dokumentarnog filma, trajat će od 21. do 23. srpnja.

„Noć Brazila u Labinu“, na kojoj će nastupiti samba plesačice sa svojom glazbenom pratnjom, održat će se 28. srpnja. Koncert Elis Lovrić u Amfiteatru u Parku skulptura Dubrova na redu je 7. kolovoza.  Kako je istaknula Ružić Modrušan, radi se testiranju lokacije kojoj mnogi građani smatraju poželjnom za kulturna događanja. Koncert na drugoj gradskoj ljetnoj fešti, Noći Grada Labina 13. kolovoza, održat će Maja Šuput i „The night Express“. LAR će koncertom 25. kolovoza zaključiti hvaljena labinska Vokalna skupina „XL“. Sastavni dio programa su Labinsko klasično ljeto, izložbe u Gradskoj galeriji, izložbe mladih umjetnika u crkvici Sv. Stjepana,  Dani otvorenih ateljea i Noćni razgled grada. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa