Studenti posjetili Rockwool, zanima ih praksa i zaposlenje

0
Studenti posjetili Rockwool, zanimaju ih praksa i zaposlenje
Studenti posjetili Rockwool, zanimaju ih praksa i zaposlenje

„ROCKWOOL i studenti“ naziv je četvrtog po redu  održanog druženja studenata i profesora tehničkih fakulteta sa riječkog i zagrebačkog sveučilišta u tvornici kamene vune u Pićnu. Nakon što su studenti obišli proizvodni pogon, sudjelovali su i u posebnim tematskim radionicama prema interesima svakog fakulteta. Susret je tradicionalno interaktivnog karaktera, tako da su studenti s FSB-a, FER-a i Tehničkog fakulteta u Rijeci održali interesantne prezentacije različitih projekata u kojima oni sudjeluju kao i udruga u kojima su aktivni.

Bila je to dobra prilika za razmjenu iskustava i znanja, također i između fakulteta. „Ponovno smo danas čuli studente kako suradnju gospodarstva i sveučilišta  treba podići na još višu razinu, tako da vjerujemo da smo i ovim susretom mi dali svoj doprinos“, rekla je Anđelka Toto-Ormuž voditeljica korporativnih poslova.

Profesori koji su bili u pratnji studenata istaknuli su kako smatraju da su ovakve posjete važne za studente pogotovo s aspekta prakse i uvijek im je interesantno pogledati stvarno radno okruženje gdje bi se neki od njih u budućnosti i mogli zaposliti.

Tijekom posjeta organiziran je i test paljenja kućice od kamene vune, koja je tri minute bila izložena velikoj vaternoj buktinji. U njoj se nalazio mjerač temperature, a studenti stavili razne rekvizite poput plastične boce od vode, novčanicu od sto kuna te bedž. Nakon tri minute kućica je izvađena iz buktinje, a zahvaljujući vatrootpornosti kamene vune svi su predmeti bili potpuno  neoštećeni. Test je izveden uživo uz asistenciju vatrogasaca iz JVP Labin.

Kućica izolirana Rockwoolovom vunom u buktinji
Kućica izolirana Rockwoolovom vunom u buktinji
Kućica izlazi iz vatre nepromijenjena
Kućica izlazi iz vatre nepromijenjena

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa