Uz pomoć Alena Macinića gluha četveročlana obitelj udomila gluhu kujicu Lunu

0
Obitelj Matić s kujicom Lunom (foto: screenshot RTL)
Obitelj Matić s kujicom Lunom (foto: screenshot RTL)

Bivš BB-ovac, poduzetnik Alen Macinić iz Pazina, se pobrinuo da gluha kujica Luna pronađe svoj savršeni zauvijek dom. Udomila ju je također gluha četveročlana obitelj Matić. Oni se jednostavno savršeno razumiju, donosi RTL.

Ova predivna obitelj ne može čuti što mi govorimo, ali znamo da će im njihovi bližnji prenijeti poruku - svijet čine boljim mjestom. Semka, Robert, Tibor, Nina i kujica Luna. Oni ne čuju, ali zato duplo, kažu, osjećaju. Posebno dvonožni članovi prema četveronožnoj obiteljskoj pridošlici. Lunu su udomili prije pet dana. To što niti ona ne čuje, dodatno ih povezuje.

"Ona mene voli. Jako sam sretna, ona nam je kao novi član obitelji. Gluha je kao i ja i osjećam je kao svog člana obitelji", kazala je Semka Matić.

Ljubav se ionako ne objašnjava, a Luna je ima za svakoga. "Čim si s njom malom više vremena, onda se odmah ona prilagodi. Kad sam ja na poslu, Semka je malo više s njom, pa je njoj oko nogu", dodaje Robert Matić.

Semki sve što radi sada ima više smisla. "Kad idem po djecu, kada ih vozim u školu, jedva čekam da se vratim doma jer znam da je ona tu i žurim da je vidim ponovno".

Obitelji Matić Lunu je darovao Alen Macinić. Malena je russelica bila namijenjena njegovim roditeljima, ali kako ne čuje nisu htjeli izložiti je riziku života uz cestu. 

"Igrom slučaja se moj prijatelj dosjetio jedne jako dobre stvari, da kontaktiram Udrugu gluhih i ja sam to u jednom trenutku posalo poruku gospodični i godpodinu. oni su pogleali Lunu preko slika, došli su kod nas i odmah su se zaljubili i Luna je već četiri dana sretno udomljena kod njih", izjavio je Alen Macinić, poduzetnik.

Da je Luna gluha otkrili su promatravši je. Nije se trzala iz sna zbog buke, nije reagirala, pa su pomislili da treba posjetiti veterinara. 

"Na kraju smo otišli kod veterinara Igora, mog frenda, koji je rekao da je to isto kao i normalan svaki drugi pas i da se to dešava isto kao i ljudima i da ona može živjet,. ovavljat svoje životne funkcije i svoje gušte bez ikakvog problema", kaže Alen.

A posebni su gušti uživati na livadi. S Alenom je Lunu posjetio i Cooper- njezin tata. Uvjerio se da sve štima i da mu je kćerkica, inače mu slika i prilika, u pravim rukama.

Nova Lunina pazinska obitelj kujicu uči kako se ponašati, kako se čuvati, ali ipak, kao i svaki mladi pas, najviše se voli igrati ili maziti. Posebno s najmlađom Ninom. 

Više pogledajte u prilogu!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa