Radnička fronta oblijepila Pulu plakatima Petrova i Nakića

0
Plakati Darija Nakića i Bože Petrova
Plakati Darija Nakića i Bože Petrova

Pula je 13. travnja osvanula obljepljena plakatima s likom ministra zdravlja Darija Nakića i porukom „Bolnice za bogate, ostali neka crknu!“ te plakatima s likom Bože Petrova s najavom devetosatnog radnog vremena i napisom "Trbuhozborac krupnog kapitala". Riječ je o akciji kojom je Radnička fronta nastavila svoju mini-kampanju kojom želi upozoriti na "anticivilizacijske reforme" u zdravstvenom sustavu i radnom zakonodavstvu.

Prve dvije reforme kojoj imamo čast biti „pokusni kunići“ su poskupljenje zdravstvenog i dopunskog osiguranja, te promjena u radnom zakonodavstvu teško stečenih prava na osmosatni radni dan, ističu u RF- u i pitaju ima li lijeka za naše zdravstvo, ima li pravde za naše radno pravo, dva temeljna ljudska prava, zagarantirana Ustavom, a privatizirana i uzurpirana od strane “povlaštene ekonomske oligarhije”.

Poručuju da se vraćamo u razdoblje nejednakosti u javnom zdravstvu gdje se bolest pretvara u izvor zarade te da se stanje javnog zdravstva, koje je od općenarodnog interesa, konstantno pogoršava i polako biva zamijenjeno kapitalističkim modelom u kojem se liječe samo oni malobrojni koji to mogu skupo platiti.

Porukama na plakatima RF nastoji osvijestiti probleme u radničkim i socijalnim pravima čitavoga društva te pružiti otpor represivnom i izrabljivačkom sistemu koji nas sve više i više tlači i iskorištava. Plakatima se bori za prava koja ljudi i radnici zaslužuju i utire put izgradnje modernog i pravednog društva temeljenog na jednakosti, ravnopravnosti i solidarnosti u kojem bi svatko dostojanstveno živio od svog rada.

“Radnička fronta bori se za humanizam, za slobodu mišljenja i za integritet svake osobe", njihova je zaključna poruka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa