Veliki interes za studiranje na Visokoj poslovnoj školi Libertas u Poreču

0
 Ivan Herak, Voditelj Visoke poslovne škole Libertas u Poreču
Ivan Herak, Voditelj Visoke poslovne škole Libertas u Poreču

Visoka poslovna škola Libertas Zagreb, koja djeluje kao sastavnica jedinog privatnog Sveučilišta Libertas iz Zagreba (u sustavu Sveučilišta uz VPŠ Libertas djeluju još 4 fakulteta) pokrenula je u Poreču prije 10-ak dana Preddiplomski stručni studij turističkog i hotelskog menadžmenta. Prema podacima koje smo dobili iz stručnih službi Sveučilišta interes za studij na VPŠ Libertas Poreč premašio je sva očekivanja, obzirom da je do sada VPŠ upisalo preko 40 studenata, a upisni rok još uvijek nije završen.

Tim povodom za komentar smo zamolili dr.sc. Ivana Heraka,voditelja VPŠ Libertas Poreč, koji nam je rekao:

„Odaziv studenata za studiranje na VPŠ Libertas u potpunosti je iznad svih naših očekivanja. Isti je u jednom dijelu rezultanta realnih potreba za obrazovanjem u hotelsko-turističkom sektoru. Naime, kvalificiranost kadra u spomenutom sektoru postala je ograničavajući čimbenik razvoja turizma, obzirom da svega 11% od gotovo 100 tisuća tisuća zaposlenih u spomenutom sektoru ima višu ili visoku spremu. Konkretnije, prema podacima Instituta za turizam Hrvatska se po kriteriju konkurentnosti nalazi na 39. mjestu od ukupno 139 zemalja, dok se po obrazovanju kadrova nalazi na 73, a po raspoloživosti stručnih kadrova na 91 mjestu. Dodatno, obzirom da broj turističkih noćenja raste brže od broja zaposlenih u sektoru, sve je jači pritisak na radnu komponentu, što iziskuje potrebu za višom razinom obrazovanja.

Isto tako, nema nikakve dvojbe da je kvaliteta  programa VPŠ Libertas  očito prepoznata od strane naših studenata. Zaključno, ovakav interes za studij rezultat je i svih napora koje je sustav Libertas u ovih 15-ak mjeseci poduzimao pripremajući otvaranje ovog studija, kao i posljedica doprinosa kojeg su dali lokalna samouprava, na prvome mjestu gradonačelnik Poreča  Edi Štifanić, istarski župan Valter  Flego, te vodeći ljudi  gospodarsko-turističkih sustava s područja Istre.

Završno, želim reći da na jesen krećemo s redovnim Preddiplomskim stručnim studijem hotelskog i turističkog menadžmenta, za kojeg već sada vlada veliki interes“, kazao nam je Herak. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa