Pula pjeva: U završnicu se plasiralo 15 kandidata

0
U polufinalu je bilo 28 kandidata
U polufinalu je bilo 28 kandidata

Pred punom dvoranom Dječjeg kreativnog centra društva „Naša djeca“ održana je poluzavršnica Trećeg dječjeg pjevačkog festivala „Pula pjeva“ nakon koje je u finale ušlo 15 kandidata. Naime, od ukupno 28 kandidata koji su se našli u poluzavršnici svojim izvedbama stručni žiri i publiku osvojilo je 11 osnovnoškolaca i to u kategoriji od 1. do 4. razreda šest kandidata i u kategoriji od 5. do 8. razreda četiri kandidata te još četiri srednjoškolca.

Članovi Stručnog žirija koji su ocjenjivali u poluzavršnici su: docentica na Muzičkoj akademiji u Puli Sabina Vidulin, pjevačica pulskog sastava „Nola“ Gabrijela Galant Jelenić, kantautor, pjevač i multiinstrumentalist Franko Krajcar te akademska glumica, pjevačica i kantautorica Elis Lovrić. Stručni žiri ocjenjivao je prema kriterijima: intonacija, vokalna izvedba i zahtjevnost vokalne dionice te je na temelju tih kriterija ocijenio i opći dojam.

Grad Pula moli sve finaliste da zajedno sa svojim roditeljima u četvrtak,10. ožujka 2016. godine u 17.00 sati dođu u OŠ Kaštanjer radi dogovora oko priprema za finale. Također poziva sve polufinaliste koji se nisu plasirali u polufinale, a i dalje žele ostati dijelom festivala da isti dan dođu na razgovor oko priprema programa završne večeri festivala, odnosno revijalnog dijela. Finale festivala održat će se 7. svibnja 2016. godine u Istarskom narodnom kazalištu. Rezultati poluzavršnice Dječjeg pjevačkog festivala „Pula pjeva“ mogu se pronaći na web stranici Grada Pule (www.pula.hr) pod sekcijom Izdvojeno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa