Proglašeni najbolji sportaši Grada Umaga za 2015. godinu

0
 Svi nagrađeni na izboru sportaša Grada Umaga
Svi nagrađeni na izboru sportaša Grada Umaga

Grad Umag, koji zasluženo nosi inačicu grada sporta, 15. veljače je organizirao tradicionalni izbor najboljih sportaša gdje su nagrađeni najuspješniji sportaši, kao i sportski djelatnici, za postignute uspjehe u prethodnoj 2015. godini.

Kino dvorana POU Ante Babić bila je prepuna sportašica i sportaša te ljubitelja sporta. Na svečanom proglašenju gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i predsjednik Zajednice sportova Grada Umaga Iztok Vojić najboljim su sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima uručili priznanja.Ove godine kandidate su predložile 10 udruga i to ukupno 27 kandidata.

Najbolji sportaši Grada Umaga za 2015. godinu: Valentino Ravnić i Rudy Renko Ilić
Najbolji sportaši Grada Umaga za 2015. godinu: Valentino Ravnić i Rudy Renko Ilić

Za najboljeg sportaša odabran je Valentino Ravnić iz Rukometnog kluba Umag, dok je za najbolju sportašicu odabrana Rudy Renko Ilić iz Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag. Najbolja ženska ekipa u 2015. godini su seniorke Ženskog rukometnog kluba Umag, a najbolja muška seniori Rukometnog kluba Umag.

U mlađim kategorijama najbolja je ekipa juniorki Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag. Za mušku sportsku nadu odabran je Ian Špelić iz Karate kluba Shotokan, a ženskom sportskom nadom proglašena je Ivana Stipanović iz Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag.

Najbolji trener u 2015. godini je Dragan Rajić iz Ženskog rukometnog kluba Umag, dok je za najboljeg sportskog radnika proglašen Dean Jušta iz Rukometnog kluba Umag.

Zajednica sportskih udruga dodijelila je i dvije posebne nagrade za životno djelo u području sporta, a na prijedlog profesora Juraja Radovčića, i to gospođi Mileni Šoljan i Robertu Vižintinu.

Umag se diči kontinuiranim rastom broja sportskih udruga i klubova. Razina kvalitete organizacije i rada na području sporta upečatljivo raste. A, dokaz su vrhunski rezultati naših mlađih i starijih kategorija u sportu koji se iz godine u godinu nižu zavidnom dinamikom. Popularizacijom sporta u našem gradu želja je ujedno potaknuti ostale građane svih generacija koji se dosad nisu bavili sportom, da se uključe i aktiviraju. Najbolji je ovo recept za zdrav život pojedinca, a u konačnici i cjelokupne zajednice.

Nagrade za životno djelo: Milena Šoljan i Roberto Vizintin
Nagrade za životno djelo: Milena Šoljan i Roberto Vizintin

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa