Miletić: IDS je stranka koja treba ne samo Istri, već i cijeloj Hrvatskoj

0
Predsjedništvu IDS-a na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem povjerenje je iskazalo 173 člana od ukupnih 176 članova Sabora
Predsjedništvu IDS-a na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem povjerenje je iskazalo 173 člana od ukupnih 176 članova Sabora

U Umagu je 13. veljače održan 28. Sabor IDS-a, na kojemu je sudjelovalo 179 članica i članova Sabora IDS-a. Nakon analize parlamentarnih izbora  2015., članice i članovi Sabora izglasali su gotovo jednoglasno povjerenje predsjedništvu IDS-a, na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem. Naime, povjerenje su iskazali 173 člana od ukupnih 176.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da IDS danas slavi 26 godina uspjeha „kakvim se ne može pohvaliti niti jedna druga stranka u Hrvatskoj.“

Zahvalio se svima koji su pomogli u promicanju vrijednosti IDS-a, istaknuvši da je Istra danas „hrvatska jedinica za uspješnost, što treba zahvaliti prvenstveno našim građanima, našim vrijednim i radišnim Istrijanima! Ne manje bitno, i Liburnija, Primorje i naši otoci, također su u samom vrhu, daleko iznad hrvatskog prosjeka.“

- Danas je IDS stranka koja treba ne samo Istri, već i cijeloj Hrvatskoj, kazao je Miletić dodajući da „IDS predstavlja protutežu pokušajima radikalizacije društva i čvrst jamac da se civilizacijski standardi koji su uspostavljeni u Hrvatskoj posljednjih godina neće srozavati. Blokirat ćemo svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda!“

Kazao je da je IDS najvjerodostojnija stranka lijevog centra koja će se boriti i znati izboriti, za ljudske slobode. - Građani od nas mogu i dalje očekivati da ćemo nastaviti štititi prava svih manjina i njegovati multikulturalnost! Sve drugo vodi nas nazad u ponor 90-ih iz kojeg se Hrvatska teškom mukom iščupala, kazao je Miletić.

- Mi nećemo dozvoliti da se naša djeca vrate u mrak isključivosti i besmislenih rasprava o '90-ima ili '40-ima. Naš je cilj odgajati kozmopolitsku, otvorenu i tolerantnu generaciju koja ne mora brinuti o elementarnoj egzistenciji, koja se obrazuje na najboljim svjetskim sveučilištima i koja je kompetitivna na svjetskom tržištu.

- To su vrijednosti koje ćemo beskompromisno braniti u Saboru i u svim drugim institucijama, a svojim ćemo primjerom i sljedećih 20 godina pokazivati kako se gradi moderno, tolerantno i prosperitetno društvo, zaključio je predsjednik IDS-a.

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego izjavio je da je IDS stranka koja govori o problemima građana Istre. Na izbore smo izašli samostalno, protiv dvije velike sile, i unatoč svim izazovima ostali dosljedni svojim temeljnim vrijednostima i obranili ih.

- Pristajali na kompromise koji se kose s našim uvjerenjima nismo i nećemo jer mi svojim uvjerenjima ne trgujemo, zaključuje Flego.

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Javkočić naglasio je da vjeruje da će IDS ovaj trend povećanja glasova nastaviti i na budućim izborima. - Mi smo svjetionik Hrvatske, a možemo biti i svjetionik Europe. IDS će uvijek njegovati svoje temeljne vrijednosti, između ostalog multikulturalnost, pa i ako nitko drugi neće.

Predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić istaknuo je da smo pokazali da se na podršku IDS-a može računati samo ukoliko se prihvate naše temeljne politike, prvenstveno decentralizacija i regionalizacija, jer smo oduvijek bili dosljedni, a bit ćemo i dalje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa