Turistički prospekt Grada Pazina još uvijek na čekanju?

0

U suptilnom traženju turističkog prospekta Grada Pazina, nikako doći do konkretnog odgovora, ili ga ima, ali je u pripremi, ili je u tisku, ili je upravo nestalo zadnjih nekoliko komada, tako da potraga za turističkim prospektom Grada Pazina još uvijek traje.

Na internet stranicama Turističke zajednice središnje Istre nalaze se prospekti Draguća, Tinjana, Sv. Petra u Šumi, Pićna, Gračišća, Rakotola, ali ne i Pazina.

Turistička sezona samo što nije počela, a Pazin još uvijek čeka svoj pravi prospekt. Problem prospekta vuče se još od 2008. godine kada je bio aktualan sukob predsjednika Turističke zajednice Renata Krulčića i direktora Radenka Slokovića.

„Where is the old castle, dove si trova il vecchio castello, wo ist die alte Burg, var är det gamla slottet?”, ovo su pitanja na koja Pazinjani turistima spremno prstom pokazuju u smjeru Pazinske jame uz dodatak širokog osmijeha dobrodošlice. Osim prospekta, Pazinu nedostaje i adekvatna signalizacija koja bi turiste koji nemaju službene vodiče, vodila pravim putem.

Pretpostavljajući da bi odgovor na pitanje o financijama bio mantra o malim proračunskim sredstvima, našao sam alternativno rješenje. Na online aukciji moguće je za 21 kn kupiti turistički prospekt Grada Pazina iz vremena Jugoslavije, koja je u nedostatku novog prospekta jedino moguće rješenje. (Darko Tumpić)

Jedini važeći turistički prospekt Grada Pazina
Jedini važeći turistički prospekt Grada Pazina

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa