Kukuriku u 2012. priprema Survivor za 4 milijuna Hrvata

0

Promatrajući fotografije osunčanih tijela učesnika VIP Survivora, koji uskoro počinje s emitiranjem na RTL-u, kao protuteža glumicama, manekenkama, starletama u kupaćim kostimima, nameće se slika prosječnog hrvatskog radnika u blatnjavoj odjeći, kojeg tek očekuje borba za preživljavanje. Za neke je borba za preživljavanje zabava, a za druge svakodnevica. I dok se neki Hrvati dvoje između ostati ili otići, da ne kažem odustati, Europska unija s nestrpljenjem nadgleda Vladu koja nam nameće sve stroža pravila i sve veće zahtjeve. Svaki dan živimo u iščekivanju novih poskupljenja, novih, većih nameta, smanjenja radničkih prava.

Poskupljenje goriva, povećanje PDV-a, smanjenje otkupnih cijena proizvoda za poljoprivrednike ili povećanje cijena osnovnih namirnica samo su neke od prepreka koje četiri milijuna Hrvata moraju savladati u 2012. godini. Sve te prepreke predstavljaju nezaobilazan izazov za građane u ovom navećem svjetskom Survivoru, bitka za preživljavanje u kojoj sudjeluje 4 milijuna Hrvata.

Neće nam biti lako, stižu poruke sa zatvorenog bazena porečkih hotela, a kao da mi to i sami ne znamo i ne osjetimo. Svi se mi nalazimo na istom otoku. Predivna je to zemlja, to je nedvojbeno,  tu je lijepo živjeti onima koji uspiju preživjeti. U borbi protiv preopterećenosti poslom, razapeti između truda i rada s jedne strane, a neimaštine s druge strane, nerijetki su odustali od bitke i otišli s otoka. Mi koji smo za sada ostali, očito moramo priuštiti spektakl našim političarima, Europskoj uniji i nekakvom Velikom bratu i tko zna još kome.

Možda je stvarno došlo vrijeme da na ovo kukurikanje u rano jutro odgovorimo orni i spremni ostati, da pokažemo pijetlu da i mi imamo jaja i da smo spremni obraniti svoj otok, jer, kako je rekao jedan mladi ponosni tata svom dvogodišnjem uplakanom sinu: „Sine, ti ne smiješ plakati, ti si Hrvat!“ (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa