Bulić, Jakovčić i Kozlevac zbog korizme se ničeg ne odriču: Šef istarske policije bez slatkog

0
Mladen Blašković
Mladen Blašković

Na pitanje čega su se u korizmi odrekli, moji su se sugovornici iz nekog razloga odmah (na)smijali. To ni ne čudi s obzirom da se, izuzev pojedinca, nisu odrekli – ničeg.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić rekao je da se nije odrekao ničeg. „Ne znam čega bi se čovjek više mogao odreći. To su gluposti, kao da sada nemaju o čemu govoriti, kao da su veći vjernici i od samoga Pape. Odjednom svi pričaju o tome čega su se odrekli“, rekao je. Dodao je da kao vjernik odlazi u crkvu i vrednuje neke običaje, ali smatra da je nepotrebno ičega se odricati u korizmi.

„S obzirom da mi je posao stresan, ne pada mi na pamet čega bi se trebao odreći. Ponekad stignem pojesti samo panin s tunom, a nekad posao zahtijeva da idem na službene ručkove i večere“, rekao je istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac kazao mi je kako je neovisno o korizmi već na dijeti, tako da se nije zbog korizme odricao ničeg.

Mladen Blašković, načelnik PU istarske se, pak, svake korizme odriče jednog poroka i njemu se više ne vraća. „Jedne sam se godine odrekao kave i od onda je više ne pijem. Druge sam se godine odrekao cigareta i više nikad nisam pušio. Ove sam se godine odrekao slatkog, grickalica, čokolade, večere i alkohola“, rekao je. Na pitanje hoće li nakon ove korizme, sudeći po ranijim iskustvima, ostati bez svih navedenih poroka, kroz smijeh mi je rekao da neki porok ipak mora imati.  

Iako nije bio službeno anketiran, pročelnik županovog ureda Miodrag Čerina u prolazu je čuo pitanje i u šali dobacio odgovor: „Ja ću se odreći politike“! (Tekst i foto: Paola Albertini)

Dino Kozlevac i Ivan Jakovčić
Dino Kozlevac i Ivan Jakovčić
Bruno Bulić
Bruno Bulić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa