Župan Jakovčić: Podržavam Bellea i želim mu ugodan boravak u Istri

0
Henri Belle, Ivan Jakovčić i Boris Miletić
Henri Belle, Ivan Jakovčić i Boris Miletić

Istarski župan Ivan Jakovčić 2. ožujka primio je predstavnike NK Istra 1961 i oštro osudio rasističko vrijeđanje njihovog igrača Henri Bellea na utakmici četvrtfinala Kupa u Puli između Istre 1961 i Dinama.

„Ovom prilikom želim dati podršku Klubu, istaknuti da smo solidarni s njima, a Belleu želim dati podršku i želim mu ugodan boravak u Istri“, izjavio je Jakovčić te Belleu poželio dobre rezultate. „Ponosni smo na tebe i tvoju igru“, dodao je.

Belle se zahvalio na podršci koja mu mnogo znači i istaknuo kako mu je drago da je očito riječ o izoliranom slučaju, a ne o nečemu što će biti problem. „Nadam se da se takvo što više neće ponoviti. Nogomet će tada imat veću moć. Zahvaljujem NK Istra 1961 na prilici i poručujem da ću u igri dati sve od sebe, a ostalo pustiti po strani“, rekao je.

Jakovčić će ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću uputiti pismo te od njega zatražiti da reagira oštro, brzo i odgovorno. „Nadam se da će ministar bit aktivan po tom pitanju, kako bi se ovaj problem u startu riješio“, kazao je župan.

Daniel Sponza, glasnogovornik Kluba napomenuo je kako stoje uz svog igrača i rekao da je za vrijeđanje u Splitu od strane Hajdukovih navijača NK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna. „Oni su se na tu disciplinsku mjeru žalili, ali mi takvo ponašanje ne prihvaćamo“, rekao je Sponza.

Podsjetimo, tjedan dana nakon što su kamerunskog nogometaša Istre Henrija Bellea rasistički vrijeđali navijači Dinama u Puli, isto su ponovili i navijači Hajduka u Splitu. Nemilosrdni i očigledno rasistički nastrojeni, navijači oba kluba na isti su način Bellea doveli do suza – imitiranjem glasanja majmuna tj. hukanjem.

Na prijemu kod župana su bili i Andrey Sazonov direktor Kluba, pulski gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik županovog ureda Miodrag Čerina. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa