Koprivničko–križevački župan zahvalio Jakovčiću: Iz istarskih iskustava crpimo znanja

0
Mladen Jozinović, Marina Horvat Pavlic, Branko Hrg, Darko Koren, Ivan Jakovčić, Vedran Grubišić, Vesna Dukić i Alen Damijanić
Mladen Jozinović, Marina Horvat Pavlic, Branko Hrg, Darko Koren, Ivan Jakovčić, Vedran Grubišić, Vesna Dukić i Alen Damijanić

Istarski župan Ivan Jakovčić je 1. ožujka primio izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije s kojom, istaknuo je, ima jako dobru suradnju. Župan Darko Koren i križevački gradonačelnik Branko Hrg te njihovi suradnici uz Pulu su posjetili i Novigrad, a nakon primanja u Županiji i županijsko odlagalište otpada Kaštijun.

Jakovčić je goste iz Koprivničko-križevačke županije dočekao u društvu zamjenika Vedrana Grubišića, županijskog pročelnika za gospodarstvo Alena Damijanića i direktorice Kaštijuna Vesne Dukić, a razgovore s kolegama ocijenio je sjajnim. „Dotaknuli smo se bitnih tema za Istarsku, ali i Koprivničko-križevačku županiju. Osim proizvoda iz njihove županije koje uvozimo, imamo interes i za mnoge druge segmente suradnje s tom županijom“, rekao je Jakovčić.

Koren je istaknuo Kaštijun kao bitan razlog njihova dolaska, no spomenuo je posjet tvrtki Solaris u Novigradu. „Iz istarskih iskustava crpimo znanja. Posebno nas zanima kako je Istra razvila kontinentalni turizam“, kazao je.

Hrg je dodao kako u Križevcima planiraju projekt „zelenih krovova“ te bi upravo iz Solarisa naručili solarne ploče. „Uvijek volimo doći ovdje i vidjeti primjer kako se može dobro raditi i bolje napredovati“, izjavio je Hrg.

Grubišić je kazao kako je ovo izuzetno dobar trenutak susreta za obje županije, s obzirom na njihovo županijsko odlagalište otpada Piškornicu i naš Kaštijun, tim više što je Istra za hrvatske razmjere regija lider u mnogim segmentima te svoja iskustva može podijeliti s drugim županijama.

Alen Damijanić rekao je kako su Koprivničko-križevačkoj županiji dali podršku i ponudili pomoć u projektu zelenih kroova te za to predložili polu prozirne ploče iz Solarisa. „U tome smo se načelno i složili jer će to bit jako dobro za napredak njihovog gospodarstva.

Mladen Jozinović, savjetnik Uprave Piškornice istaknuo je kako su za Piškornicu pomoć i iskustva Kaštijuna na čelu s Vesnm Dukić od izuzetno velikog značaja. „Posebno nam je zanimljivo saznati kako izvući sredstva iz fondova s EU, posebno zato što nam je to gorući problem. Piškornica, naime, pokriva čak četiri županije. No, iskustva koja smo dobili od Kaštijuna uštedjet će nam bar dvije godine rada“, izjavio je.

Vesna Dukić dodala je da će svoja iskustva skupljena dugogodišnjim radom uvijek rado podijeliti s kolegama. „Drago nam je da je naše iskustvo prepoznato“, zaključila je. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa