Jakovčić: Sigurnost građana je najvažnija

0
Fabrizio Radin, Vera Radolović, Ivan Jakovčić, Dino Kozlevac i Denis Stipanov
Fabrizio Radin, Vera Radolović, Ivan Jakovčić, Dino Kozlevac i Denis Stipanov

„Sigurnost građana je prioritet za miran san u jednoj regiji“, izjavio je istarski župan Ivan Jakovčić na prijemu u Komunalnoj palači u Puli, održanom povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, 1. ožujka. Prijemu su prisustvovali još i zamjenici pulskog gradonačelnika Vera Radolović i Fabrizio Radin, koji je ujedno i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Grada Pule, a primili su predstavnike službe zaštite i spašavanja Istre te njihove kolege iz Italije i Slovenije.

„Imamo efikasan sustav zaštite i spašavanja čija je koordinacija odlična i koji će, vjerujem, sjajno raditi i ljeti, kao što je bio slučaj ove zime. Vjerujem da je pred nama dobra sezona, jer bez sigurnosti nema ni turizma“, kazao je i istaknuo veliku važnost međunarodne suradnje posebno kada je u pitanju pogranično područje.

Radin je rekao kako su svi pripadnici službi za zaštitu i spašavanje značajan faktor u intervencijama u određenim situacijama, a svoj su maksimum dali prilikom nedavnih ekstremnih hladnoća. „Dobili smo pohvale za brzu reakciju s obzirom da smo u svega 24 sata zbrinuli dvadesetak beskućnika našega grada“, rekao je i naglasio da su imali veliku pomoć čak 200 volontera. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa