Hrvati započeli, a Istrijani krivi

0

Velika većina internet portala s one strane Učke, tučnjavu i prekid rukometne utakmice između Mladog rudara i Moslavine nazvala je sramotom Labina i Istre. Gostujući igrači (iz središnje Hrvatske) započeli su tučnjavu, ali je to sramota za Istru, a ne za središnju Hrvatsku.

Nekada je postojao jaz između Zagreba i Beograda, a se danas taj jaz očito preselio na odnose između Zagreba i Istre.

Ne opravdavam ni igrače, ni osobe iz stručnog stožera Mladog rudara koji su se na terenu obračunavali šakama, ali zašto bi to bila naša sramota? Sramota je to prvenstveno za njihove igrače i za njihove pijane navijače koji su započeli tučnjavu. Navijači Moslavine u svom priopćenju napadaju organizatore i labinsku policiju, a ne svoje pripadnike koji su pijani pokušavali ući u dvoranu. Naravno, opet su navijači smatrali potrebnim spomenuti da je među njima bio i jedan hrvatski branitelj. I ja sam hrvatski branitelj, ali mi to ne daje za pravo da nekoga mlatim i razbijam stolice.

Tomislav Židak je u svojoj kolumni u Jutarnjem listu napisao za Bad Blue Boyse, da su za Upravu Dinama bili dobri dok su branili Hrvatsku, a da ih se danas ta ista Uprava odriče, a policija ih kažnjava zato što pale baklje, vrijeđaju tamnopute navijače i razbijaju stadione. Po Židaku, ako si branio Domovinu, smiješ i paliti stolice. Ja čak mislim da nas ljude iz Istre koji smo kao branitelji sudjelovali u Oluji treba i više poštovati kao branitelje, zato jer mi nismo branili svoje domove kao ostatak Hrvatske, već smo branili tuđe domove, ali smo branili svoju Domovinu.

Bez obzira na činjenice, mi Labinjani smo sada etiketirani kao sramota Istre, što je i vidljivo po nekim komentarima sa spomenutih portala. (Dean Ćakić)

Neki od komentara s hrvatskih portala:

* Šta očekivati od krđana iz tko zna kojih vukojebina Jugoslavije koji su naselili Labin. Nema dva Hrvata u cijelom gradu.

* Ništa čudno, to se moglo dogoditi jedino u toj vukojebini Labinu. Tamo je uvijek sranja bilo, samo što im je jedino Moslavina vratila. A i dvorana isto bože sačuvaj.  Tamo se nikako ne smije igrati, ali eto dok netko ne pogine tamo.

* Tko nije igrao rukomet u gostima u Istri, taj bi čitajući ovaj članak mogao zaključiti da su ovi iz Moslavine divljaci. Problem je što se tamo i suci boje suditi. Ovi iz Moslavine su morali tokom utakmice dobiti takvu porciju batina, a da suci nisu ni pokušali reagirati. Krivi su ovi čobani istarski.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa