IDS-ovci s europskim liberalima razgovarali o brodogradnji i regionalizaciji

0
Delegacija IDS-a predvođena Borisom Miletićem s predsjednikom Europske liberalne stranke (ELDR) Sir Grahamom Watsonom
Delegacija IDS-a predvođena Borisom Miletićem s predsjednikom Europske liberalne stranke (ELDR) Sir Grahamom Watsonom

Delegacija IDS-a predvođena potpredsjednikom stranke Borisom Miletićem sastala se 29. veljače s predsjednikom Europske liberalne stranke (ELDR) Sir Grahamom Watsonom u sjedištu ELDR-a u Bruxellesu. Tema sastanka bila je jačanje suradnje između IDS-a i ELDR-a u uvjetima ulaska Hrvatske u EU, mogućnosti za umrežavanje i povezivanje s drugim regionalnim strankama iz Europe. Razgovaralo se i o aktualnim temama bitnim za IDS.

IDS je zanimalo kakva je perspektiva brodogradnje u Europskoj uniji i kakav je stav liberala prema tom pitanju. Također se razgovaralo o decentralizaciji i regionalizaciji.

Predsjednik ELDR-a izrazio je podršku IDS-u u njegovim nastojanjima na području regionalizacije i decentralizacije zemlje. Sir Watson naglasio je kako regionalna razina vlasti mora imati važnu ulogu u modernoj strukturi upravljanja u Europskoj Uniji.

Na sastanku se razgovaralo i o organizaciji zajedničkih međunarodnih događaja. Tako će ove godine IDS uz financijsku podršku ELDR-a organizirati III. International liberal conference, dok će slijedeće godine IDS biti domaćin ELDR Councila, jednog od najvećih međunarodnih političkih događaja organiziranog u RH. Tijekom dana, delegacija IDS održat će još sastanke sa Johannom Lidblom, zamjenicom glavnog tajnika Odbora regija, kao i sa Zrinkom Ujević, zamjenicom šefa misije RH u Bruxellesu, priopćeno je iz IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa