Pula: Sutra počinju radovi u Zagrebačkoj ulici

0

U četvrtak, 1. ožujka, započinju radovi na rekonstrukciji dijela Zagrebačke ulice u Puli, na potezu od Rakovčeve do Ulice Rižanske skupštine. Radovi se izvode sukladno Programu održavanja komunalne infrastrukture za 2012. godinu.

U sklopu radova rekonstrukcije prometnice bit će izvedeni i radovi rekonstrukcije, odnosno zamjene svih instalacija koje se nalaze u trupu ceste: bit će rekonstruirana vodovodna, plinska i kanalizacijska mreža (oborinska i fekalna kanalizacija) te elektroinstalacije. Radove će izvoditi trgovačko društvo Cesta d.o.o.

Za vrijeme izvođenja radova, na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom će promet biti uređen na sljedeći način:

Za vrijeme trajanja izvođenja radova bit će onemogućeno prometovanje Zagrebačkom ulicom i to za sve vrste vozila. Naime, promet će se odvijati alternativnim pravcima, na koje će vozila biti upućivani privremenom signalizacijom na terenu. Za cijelo vrijeme izvođenja radova, osim za trajanja radova u samom raskrižju, planiranom za vikende, biti će omogućen promet Ulicom Bartolomeo dei Vitrei i Stankovićevom ulicom. Promet Rakovčevom ulicom teći će nesmetano osim za trajanja radova u samom raskrižju kada se planira odvijanje prometa jednom prometnom trakom. Dijelovi ulica koje su jednosmjerne i koje izlaze na Zagrebačku ili se na njih ulazi sa dijela Zagrebačke ulice koji će biti zatvoren, postat će slijepe ulice u kojima je dozvoljen promet samo za stanare. Prema ovom planu dio Cankarove, Kumičićeve, Nobileove i Sv. Mihovila. Krmpotićeva ulica od Bartolomeo dei Vitrei do Sv. Mihovila (p)ostaje jednosmjerna, ali u smjeru od Bartolomeo dei Vitrei prema Ulici Sv. Mihovila, što predstavlja novi ulaz u Preradovićevu.

Ulica Rižanske skupštine zatvara se na raskrižju sa Zagrebačkom, a od Zagrebačke do Vukovarske postaje dvosmjerna.

Dovršetak radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice i puštanje u promet predviđeno je krajem lipnja 2012. godine, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa