Počelo pomlađivanje vodstva IDS-a: Miletić i Chiavalon na čelu stranačkog izaslanstva u Bruxellesu

0

Jakovčićev naputak s posljednjeg Sabora IDS-a, da bi stariji članovi stranke trebali početi prepuštati svoja mjesta mlađima, počeo je dobivati svoju potvrdu u praksi. Na čelu izaslanstva Istarskog demokratskog sabora, koje od 27. veljače do 1. ožujka boravi u posjetu Bruxellesu, je mlađahni potpredsjednik stranke Boris Miletić.

Osim Miletića, vjerojatnog budućeg istarskog župana, u Belgiju su otputovali njegov vjenčani kum i glavni tajnik stranke Tedi Chiavalon, Stjepan Mraković, zatim glasnogovornik Duško Kišberi i Siniša Žulić, inače zamjenik gradonačelnika Buzeta. Tjekom trodnevnog boravka IDS-ova delegacija će održati bilateralne sastanke s predstavnicima europske komisije, predsjednikom ELDR-a, te predstavnicima ALDE grupe (Aliance of  liberals and democrats for Europe) u Europskom Paralmentu i Odboru regija.

Cilj posjete je upoznavanje i umrežavanje s predstavnicima EU institucija, pobliže upoznavanje s funkcioniranjem Europske unije, kao i upoznavanje sa strukturom i procesom odlučivanja u EU.

Ulazak Hrvatske u EU predstavlja veliku priliku za Istru i njezine građane, a IDS će i ovu priliku iskoristiti za promoviranje IDS-ove regionalne politike i pronalaženju partnera za zajedničke programe i projekte. Posjeta je organizirana uz financijsku podršku zaklade Friedrich Naumann s kojom IDS surađuje od 2009. na promoviranju i širenju europskih i liberalnih vrijednosti, priopćeno je iz IDS-a. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa