Prebrza vožnja: Teško ozlijedio djevojčicu na pješačkom prijelazu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dijete s područja Umaga teško je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se 27. veljače oko 8,20 sati dogodila u ulici Joakima Rakovca u Umagu. Do nesreće je došlo kada je 39-godišnjak iz Umaga, vozeći Škodu Fabiu pulskih tablica ulicom Joakima Rakovca došao do raskrižja i obilježenog pješačkog prijelaza te zbog prebrze vožnje prednjim dijelom automobila udario u djevojčicu koja je stupila na pješačkom prijelazu.

Zbog zadobivenih ozljeda, djevojčica je prevezena u KBC Rijeka, gdje su ustanovili teške ozlijede. Protiv 39-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave radi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, izvijestila je istarska policija.

Kako bi se ovakve nesreće spriječile i smanjilo stradavanje pješaka u prometu, Policijska uprava istarska podsjetila je vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu. „Usporite vozila kada se približavate pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik! Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz! Ne parkirajte vozilo na nogostupu, u raskrižju i na pješakom prijelazu!“, upozoravaju iz PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa