Buzećan Mladen Jurada u ekipi najboljih hrvatskih sportaša s invaliditetom u 2011. godini

0

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika republike Ive Josipovića, a u organizaciji HPO-a, u Zagrebu je održano proglašenje najboljih sportaša, sportašica i ekipa - osoba s invaliditetom u 2011. godini.

Najboljom muškom ekipom proglašena je ekipa Hrvatske reprezentacije u streljaštvu za osobe s invaliditetom u čijem je sastavu i Buzećan, Mladen Jurada..

Reprezentacija inače broji 13 članova, ali za ovaj veliki uspjeh zaslužni su prvenstveno Mladen Jurada iz Buzeta, Vitomir Garvanović iz Vinkovaca i Miroslav Tesla iz Zagreba koji su na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj osvojili srbrnu medalju u disciplini standard zračna puška-stojeći stav SH1.

Mladen Jurada iz Buzeta, član Sportskog društva paraplegičara iz Pule jedini je Istranin među nagrađenima, a možemo slobodno reći da je ovo najveći uspjeh za SDP Pula.

Jurada ima i ispunjenu normu za sudjelovanje na paraolimpijskim igrama u Londonu, no po svemu sudeći zbog malog broja kvota koje je Hrvatska dobila neće nastupiti kao ni ostala dvojica reprezentativaca koja su proglašeni za ekipu godine. Bez obzira na to Jurada je ponosan na svoje dosadašnje rezultate i nastavlja sa treninzima i nastupima za slijedeći olimpijski ciklus. (G.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa