Zaboravni načelnik Općine Marčana

0

Za vrijeme mog mandata u općinskom Vijeću, načelnik Marijan Kostešić dao je izraditi voltu na vrhu općinske zgrade za zvono starog sata. Dao je popraviti i mehanizam starog sata koji je osposobljen da pokazuje vrijeme i otkucava svaki puni sat: no, načelnik je zaboravio tražiti mišljenje i konzultirati Mjesni odbor Marčane, tako da isti sat i dalje mirno spava, kao da ga nema, piše bivši marčanski vijećnik Janko Crljenica.

S druge strane općinske zgrade (prema Šiberiji) srušena je kućica u kojoj su se nalazili mjerni instrumenti javne vage. Izvađena je metalna javna vaga i rupa zatrpana, a cijeli je prostor asfaltiran. Ponovo je načelnik zaboravio pitati Mjesni odbor mjesta Marčane jesu li suglasni da se taj povjesni objekt sruši ili ne.

Na prostoru do nove škole dao je izgraditi odbojkaško igralište na pijesku. Igre na tom prostoru su trajale veoma kratko vrijeme. Metalna ograda je zahrđala, korov je pokrio pijesak, a igralište zatvoreno. U strogom centru vrlo lijepa turistička slika mjesta Marčane. Jedinu zelenu  površinu, park cvijeća, niskog raslinja i prostor vodoskoka  ispred Osnovne škole općinski, zaposlenici društva „Mandalena“ pretvorili su u šumu.

U Loborici je izgrađena prva i jedina zelena površina, a tu sada raste lijepi maslinik, kojem je mjesto na nekoj njivi izvan Loborike. Načelnik općine zaboravio je pitati Mjesni odbor  Loborike što žele na toj površini. Također, u mjestu Rakalj izgrađena je velika zelena površina u kojoj se očekivalao da će biti pasađeno cvijeće, da će se naći mjesto za umjetnost i odmor, a sada tu rastu borovi i borići, brnistra i neko raslinje. Također je i ovdje  načelnik zaboravio tražiti mišljenje Mjesnog odbora  Rakalj, jer gospodin načelnik u općini Marčana radi sve sam, napisao je bivši marčanski vijećnik Janko Crljenica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa