Buzet spreman za Petkotinu, Subotinu i Subotinu po starinski

0
Divovska fritada na Trgu Fontana u Buzetu
Divovska fritada na Trgu Fontana u Buzetu

Buzet je spreman za trodnevno feštanje: u petak, 11. rujna, održat će se Festival alternativne glazbe Petkotina, dan kasnije slavit će se Dan Grada – Subotina, a u nedjelju, 13. rujna, ulice i trgovi Starog grada Buzeta postat će pozornica Subotine po starinski.

Festival Petkotina, ulaz besplatan, počet će u 19 sati. Uz brojne sastave organizatori kao glavne atrakcije ističu TBF i Oružjem protiv otmičara.

Zabavni program Subotine počinje u 17 sati. Zvijezde večeri su Gustafi i pobjednica prvog hrvatskog „The Voicea“ Nina Kraljić. Oni će se pojaviti u ulozi glavnih kuhara divovske fritade od 2015 jaja s tartufima, čije će pripremanje na Trgu Fontana početi u 19.30 sati. U kasnim večernjim satima publika će moći uživati u šarenilu boja Prolight laser showa koji je proglašen najboljim laser showom na svijetu za 2011. godinu od strane svjetske udruge pružatelja laser showova ILDA-e (International Laser Display Association).

Nedjeljna Subotina po starinski počet će u podne. Manifestacija je to koja dočarava zvukove, okuse, mirise i glazbu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, a cijeli Stari grad postaje pozornica s bezbroj kulisa na kojima se mogu vidjeti stari obrti, igre, mužikanti, starinska jela, tržnica s domaćim proizvodima, žongleri, građanske nošnje, apotekari, špacakamini, picaferaji, dame i gospoda u šetnji ulicama grada, te mnogi drugi. Svakog punog sata posjetitelji će moći prisustvovati raznim sadržajima, a cijeloga dana uživati u opuštajućoj i očaravajućoj atmosferi prošlog vremena.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa