Mladež HDZ-a Pule: Ne želimo da naš grad izgleda kao Bronx

0

Ivona Gudelj, predsjednica mladeži HDZ-a Pule, smatra kako komunalne službe u Puli ne vode brigu o gradskim fasadama koje se nagrđuju grafitima. O tome je govorila 21. veljače na tiskovnoj konferenciji kojom prilikom je istaknula da bi mladima trebalo na raspolaganje dati fasadu na kojoj bi se mogli izražavati na taj način.

„Nemam ništa protiv takvog načina izražavanja, ali za to trebaju postojati adekvatne površine. Ovako se, uoči turističke sezone, nagrđuju fasade u samom središtu grada. Takvi grafiti obično nastaju tijekom noći, pa se počinitelje ne može ni uhvatiti na djelu, pa ni kazniti, stoga predlažemo da ih u tome spriječe komunalni redari koji bi trebali dežurati“, kaže Gudelj.

Inače, kazne za to kazneno djelo kreću se od 700 do 1000 kuna, napomenula je.

Ivona Gudelj i Lovorka Tomičić
Ivona Gudelj i Lovorka Tomičić

Gudelj smatra da komunalne službe u Puli neredovito čiste fasade jer su neki od grafita već godinama na zgradama u centru, u najvećem broju u bivšoj Prvomajskoj, te Flanatičkoj i Mletačkoj ulici.

„Ne želimo da naš grad izgleda kao Bronx“, zaključila je Gudelj.

„U šetnji gradom mi te grafite više ni ne primjećujemo, ali gosti koji dolaze u Pulu ističu taj problem“, dodala je Lovorka Tomičić, predsjednica HDZ-a Pule. Istaknula je da se redovito uklanjaju samo oni grafiti koji vrijeđaju svojim sadržajem.

I doista, napravila sam đir po gradu, od Flanatičke do ulice Sergijevaca (bivša Prvomajska) i iznenadila se koliko sam grafita zapazila, iako tuda prolazim svakodnevno i inače ih ni ne primjećujem. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Brojni grafiti na potezu od Flanatičke do ulice Sergijevaca
Brojni grafiti na potezu od Flanatičke do ulice Sergijevaca

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa