Pazinski srednjoškolci u projektu Otvorena škola

0

Kroz projekt „Otvorena škola – Open school“, koji pulska udruga Zum provodi u partnerstvu s Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile iz Pazina, u tijeku su motivacijske radionice sa svim učenicima i njihovim predstavnicima u Vijeću učenika škole. Radionice  s kojima se započelo 13. veljače, odvijat će se do 25. veljače gotovo svakodnevno na satovima razrednog odjela svih razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. Ukupno će biti održano 20 radionica, koje su za potrebe projekta, procesnim radom prilagođene samim učenicima i izgradnji njihova odnosa sa svojim predstavnicima u Vijeću učenika.

Voditelj radionica je Elvis Fekete, koji se već niz godina bavi aktivnim sudjelovanjem mladih u procesima donošenja odluka. On je, od samoga početka projekta, radio kao trener na edukaciji članova Vijeća učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.

Vijeća učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina
Vijeća učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina
„Cilj projekta je podizanje kvalitete uključenosti učenika u rad ove odgojno-obrazovne institucije, a posebice Vijeća učenika, koje je, sa svojih 27 članova, predstavničko tijelo svih učenika pred svim subjektima škole. U sklopu ovoga projekta slijede aktivnosti edukacije razrednika o važnosti i mogućnostima demokratizacije škole, rad na publikaciji te organizacija i provođenje demokratskih izbora članova Vijeća učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, kao zaključne aktivnosti ovoga projekta“, kaže Elvis Fekete.

Ističe da je ovaj projekt jedan od rijetkih vrlo uspješnih primjera partnerstva javnog i civilnog sektora u području obrazovanja, što uvelike doprinosi kvaliteti i održivosti provedenih aktivnosti. Učenici ove škole imaju punu podršku svih odgojno-obrazovnih djelatnika i stručnih suradnika škole za sudjelovanje u aktivnostima projekta „Otvorena škola – Open school“.

Projekt je financijski podržan od strane Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe, Američke ambasade u Zagrebu, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Istarske županije i Grada Pule. (R.M.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa