Jakovčić: To su bila vremena, Tuđman meni da sam talijanski fašist, a ja njemu da je ustaša

0
Ivan Jakovčić na Odboru regija Europske unije u Bruxellesu (Foto: Večernji list)
Ivan Jakovčić na Odboru regija Europske unije u Bruxellesu (Foto: Večernji list)

Na Odboru regija Europske unije 15. veljače su u Bruxellesu po prvi put, kao promatrači, sudjelovali i hrvatski lokalni čelnici. Delegaciju je predvodio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a u raspravi je s jednim konkretnim prijedlogom sudjelovao i istarski župan Ivan Jakovičić, piše Večernji list.

– Predložio sam da se, uz već postojeći program "Europska prijestolnica kulture", stvori i program "Europska regija kulture". I neki drugi to zagovaraju, vjerujem da će to uspjeti. Najavio sam i da će se Hrvatska uključiti u program prijestolnica kulture jer imamo sjajnu kulturnu baštinu i sjajnu živu kulturu – rekao je Jakovčić.

Istarskog župana pitali smo i je li mu žao što u Bruxelles ne dolazi kao ministar, odnosno zbog čega kao predsjednik jedne od stranaka Kukuriku koalicije nije ušao u Milanovićevu Vladu. Odgovorio je da ne žali i da mu je taj tip političke borbe na nacionalnoj razini bio uzbudljiviji dok se borio protiv Tuđmana.

– To su bila vremena. Tuđman meni: "ti si talijanski fašist". A ja njemu: "ti si ustaša". A ne sad… Što ću sad u Vladi? – ispričao je, u potpuno neformalnom tonu, Ivan Jakovčić za Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa