Lions klub Pula organizira humanitarni bal za Odjel neurologije pulske bolnice

0
S lijeva: Nelo Bernaca, Alida Perkov, Vesna Plavšić, Nela Načinović, Vera Plastić i Rinaldo Bičić
S lijeva: Nelo Bernaca, Alida Perkov, Vesna Plavšić, Nela Načinović, Vera Plastić i Rinaldo Bičić

„Budi anđeo lionizma“ naziv je, a ujedno i poziv za humanitarni bal koji za pomoć Odjelu neurologije Opće bolnice Pula organizira Lions Klub Pula. Bal će se održati u petak, 17. veljače u 20 sati u pulskom Domu hrvatskih branitelja. 

Predsjednica Lions kluba Pula Vesna Plavšić je na tiskovnoj konferenciji, održanoj 15.veljače u Domu hrvatskih branitelja u Puli, rekla kako je ovo drugi put da organiziraju humanitarni bal koji će, prigodno, biti pod maskama. „Prošle godine uspješno smo prikupili sredstva i kupili dva električna kreveta za intenzivnu njegu s antidekubitalnim madracima za Odjel neurologije koji su pacijentima neophodni. Riječ je o krevetima sa specijalnim madracima koji sprječavaju posljedice dugog ležanja“, rekla je Plavšić. Napomenula je kako opet skupljaju sredstva za pomoć tom odjelu jer ondje pacijenti dugo leže u teškom stanju nepokretljivosti, stoga su im takvi kreveti od izuzetno velike pomoći.

„To je ujedno i ušteda zdravstvu jer zahvaljujući ovim krevetima pacijenti nemaju komplikacije zbog dugog ležanja, a time smo i bliži EU standardima“, kazala je predsjednica Kluba i dodala da im je ove godine cilj kupiti pet kreveta za što je potrebno prikupiti 125.000 kuna. Pozvala je turističke agencije, tvrtke, općine i gradove da ukoliko mogu, svakako pomognu tu humanitareu akciju.

Akciju su velikodušno pomogle i članice Kluba poslovnih žena – BPW International na čelu s predsjednicom Alidom Perkov koje su donirale svoje eksponate za lutriju koja će se održati na balu. Alida Perkov zahvalila je Domu hrvatskih branitelja koji je ustupio prostor i prateće sadržajetei grupi Duo magnolija koja će bez naknade nastupati na balu, a najavila je i gosta iznenađenja.

„U organizaciji svi sudjeluju humanitarno“, naglasila je Perkov i istaknula ciljeve Lions Kluba Pula, a to su stvaranje duha razumijevanja, promicanje načela dobrog rukovođenja državom i građanskim pravima pojedinaca, briga o građanskom, kulturnom, društvenom i moralnom dobru zajednice, ujedinjavanje članova u savez prijatelja, uzajamne povezanosti i razumijevanja te otvorene rasprave od općeg interesa.

Tajnik Kluba Rinaldo Bičić napomenuo je da donacijama mogu pomoći i oni koji ne dolaze na bal i to uplatama na žiro račun Lions kluba Pula 2340009-1118004707. Karte za bal se mogu rezervirati putem maila lionsclubpula@gmail.com ili putem telefona na 098 939 16 51, a kupiti u parfumeriji Fendi u Puli (Anticova 11) te na ulazu u Dom hrvatskih branitelja od 19 do 20, prije samoga bala. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa