Protiv načelnika Buića i medulinski poduzetnici

0
Goran Buić, načelnik Općine Medulin
Goran Buić, načelnik Općine Medulin

Goran Buić, načelnik Općine Medulin, na našem se portalu oglasio u vezi najavljenog skupa građana na temu izgradnje kanalizacije u Medulinu. Tom je prilikom Buić kazao da najavljeni skup nije u organizaciji Općine Medulin, mjesnih odbora Medulina i komunalnog poduzeća Albanež, te da je to „puka obmana javnosti, kojom se nažalost narušava ugled i legitimitet navedenih tijela i tvrtki s područja Općine“.

Na članak je reagirao Rade Živadinović, tajnik Udruge Poduzetnika Općine Medulin, kojeg u nastavku teksta cijelosti iznosimo:
„Prisustvovao sam Zboru građana koji je održan dana 31. siječnja u društvenim prostorijama (blok 11) u Medulinu. Očekivao sam da će se ovako važan skup održati u većem prostoru. Pokazalo se da je odabrani prostor (50 stolica) bio premali da primi sve zainteresirane. Oko stotinjak ljudi je stajalo u prostoriji, a mnogi su ostali na hodniku.

Kao mještani i poduzetnici nismo bili zadovoljni tijekom Zbora kao ni prezentacijom „novog idejnog projekta“ izgradnje kanalizacije samo za mjesto Medulin. Podržali smo inicijativu  Roberta Cukona i nezadovoljnih mještana o potrebi ponavljanja skupa ili organiziranju novog koji bi se održao 10. siječnja u društvenim prostorijama (bloku 11). Svoja zapažanja sa Zbora građana, a isto tako i konkretne prijedloge proslijedili smo 6. veljače načelniku Općini Medulin Goranu Buiću.
Ni ovaj put nije bilo nikakvog odgovora. Posredno smo saznali da se ne dozvoljava korištenje društvenih prostorija u bloku 11 i da će se skup odgoditi, a ponovo održati  dana 15. veljače u hotelu „Medulin“, s početkom u 17 sati.

Dana 10. veljače upućen je novi dopis načelniku Općine Medulin. Otvoreno smo izložili stavove udruge poduzetnika i pozvali ga da ponovo i na transparentan način predstavi novi idejni projekt kanalizacije mjesta Medulin. Tri dana kasnije, 13. veljače uputili smo naš nacrt prijedloga dnevnog reda svima koji su pozvani da učestvuju na skupu, pa tako i načelniku Općine Medulin na uvid i razmatranje.                                                                                                                         
Izričito smo od svih tražili slijedeći upit:   “U koliko ste suglasni sa predloženim molim da se izjasnite o dnevnom redu i potvrdite svoj dolazak“.     

Umjesto da nam odgovori  pismom, mailom, faxom ili mobitelom načelnik Goran Buić odgovorio nam je putem  vašeg medija šireći dezinformacije i neistine. Iz navedenog razloga molim Vas u ime mještana i poduzetnika iz Medulina da objavite sve priložene dopise“, stoji u priopćenju Udruge Poduzetnika Općine Medulin, kojeg potpisuje tajnik Rade Živadinović.


Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa