Kristijan Floričić: Nikad nisam dobivao prijetnje

0
Kristijan Floričić (u sredini) s ocem Mariom (sjedi) snimljen u Pićnu
Kristijan Floričić (u sredini) s ocem Mariom (sjedi) snimljen u Pićnu

Poznati hrvatski investitor Kristijan Floričić iz Premanture, jedan je od najuspješnijih ulagača u vrijednosne papire, koji je s bivšim novinarom Miroslavom Jeličićem Purdom pokrenuo izuzetno uspješne financijske fondove čiji su prinosi rušili sve rekorde, pa je 37-godišnji Istranin postao legendom dioničarstva u nas, 9. siječnja navečer ostao je bez dva automobila vrijedna oko 120 tisuća eura. Njegov audi A8 i mercedes B 180 CDI supruge Tamare izgorjela su na parkiralištu ispred obiteljske kuće u naselju Munte u Premanturi, piše Večernji list.

Nagađanje da je riječ o požaru koji je možda podmetnuo neki ulagač nezadovoljan prinosom iz fondova pod Floričićevim upravljanjem ili nekoga s kim je vezan odnosima u drugim poslovima kojima se bavi, Floričić otklanja. Ne vjeruje da požar na njegovim automobilima ima ikakve veze s njegovim ulagačkim poslovima.

„Nikad nisam dobivao prijetnje“, rekao je Floričić za Večernji list te upozorio kako je nezahvalno o bilo čemu nagađati jer policija još nije utvrdila uzroke požara. Floričić je s partnerom Jeličićem Purkom bio jedan od najcjenjenijih investitora u Hrvatskoj u godinama kad je cijena hrvatskih dionica strelovito rasla. Osnovali su društvo za upravljanje investicijskim fondovima Aureus invest, a njihovi su fondovi godinu za godinom bilježili impresivne rezultate. Vlasnici udjela u njihovim fondovima uživali su u dvoznamenkastim stopama rasta vrijednosti udjela i imali su osjećaj da su kupili zlatnu koku jer su Aureusovi fondovi dobili niz priznanja kao uvjerljivo najuspješniji.

Policijski očevid nakon paleža u Premanturi
Policijski očevid nakon paleža u Premanturi
Mora se posjetiti da su Aureus fondovi, dok su ih vodili Floričić i Purko, bili toliko popularni da su neki od tih fondova mogli naplaćivati ekstremno visoke provizije. Jako je teško procijeniti je li se koji od velikog broja ulagača koji su u fondove ušli kad su bili najskuplji te su stoga izgubili velik novac nakon nekoliko godina odlučio osvetiti. Floričić kaže da je poprilično siguran da nije riječ ni o čemu takvom.

Floričić, inače sin poznatog direktora nekadašnje Istarske banke, danas je većinski vlasnik Agroprodukta, tvrtke koju pokušava osnovati na noge. Priča se da je u vezi sa zemljištem te tvrtke u dosta ozbiljnoj svađi s jednim bivšim braniteljem, ali sam Floričić o tome uopće ne želi govoriti. Spominje se i kao vlasnik zemljišta uz rub lokacija velebnog Brijuni Rivijera projekta.

Među novijim poslovnim pothvatima Floričića i Purka preuzimanje je zagrebačkog Infosistema. Navodno i u tom preuzimanju ima nekoh nezadovoljnika, ali teško jemoguće da je navodno nezadovoljstvo takvog tipa mogli ići u smejru podmetanja požara pod auto. Floričić je zadržao znatan udio uKončaru, a naavodno drži i znatan  broj dionica u regionalnim kompanijama, piše Večernji list. (Foto: Nenad Čakić i Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa