Na izložbi hrane i pića u Puli pažnju privlače novi proizvodi

0
Na Histriji svoje proizvode izlaže 207 proizvođača
Na Histriji svoje proizvode izlaže 207 proizvođača

Gospodarska izložba hrane, pića i ugostiteljske opreme Histria u organizaciji HGK-ŽK Pula po prvi put održava se na novoj lokaciji – Domu hrvatskih branitelja. Od 9. do 11. veljače predstav lja se 207 izlagača od kojih 190 nastupa putem županijskih komora. Najbrojniji su izlagači iz Istarske županije, njih 46.

Najviše interesa izazivaju novi proizvodi, među kojima se ističe pršutana Bani iz Labina koja je u Puli predstavila namaze od pršuta, onaj s dodatkom maslina i namaz od pršuta s dodatkom tartufa.

Boris Valković s priznanjem za novi proizvod
Boris Valković s priznanjem za novi proizvod
Na štandu pršutane Bani bilo je dosta kupaca
Na štandu pršutane Bani bilo je dosta kupaca
Suvlasnik Banija Boris Valković rekao mi je da su posjetitelji jako zainteresirani za nove proizvode, zastajkuju na njihovom štandu, degustiraju i kupuju namaze od pršuta.  Cijene su 30 kuna za namaz s maslinama, odnosno 35 za onaj s pršutom od 100 grama.

Na ideju za namaz došli su kako bi privukli pažnju na svoje proizvode. „Pršut, pancetu i kobasice imaju mnogi, pa smo se htjeli nečim istaknuti“, pojasnio je. Da su u tome uspjeli, dokazuje i priznanje za novi proizvod koji je pršutana Bani dobila na Histriji.

„Zadovoljan sam izlaganjem ovdje u Puli jer, osim prodaje, stvaramo kontakte, dogovaramo poslove i sudjelujemo na poslovnim susretima“, rekao mi je Valković.

Marytess d.o.o. Buzet, Pro ures Umag i Villa Soši Umag, udružili su snage i napravili tzv. Istarsku košaricu u kojoj su objedinili svoje proizvode: istarski čentrin s poslovicom, istarske slatke kažuniće, kučerin, čikaru i čaj od lista masline.

Košaricu mi je predstavila Dragica Lukin iz Ville Soši koja je osmislila kolače od čokolade, suhe smokve i šljive, kandiranog voća, limuna, grožđa, badema, lješnjaka, meda i maslinovog ulja. „Kako je riječ o autohtonim istarskim sastojcima, kolačiće sam prigodno nazvala kažunići“, rekla mi je Lukin i dodala da brojni posjetitelji zastajkuju i s velikim interesom gledaju proizvode iz košarice. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Dragica Lukin sa istarskom košaricom
Dragica Lukin sa istarskom košaricom
Čaj od masline i kažunići
Čaj od masline i kažunići

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa