Pastrovicchio: Cuccurina je na odlazak iz Bala možda potaknuo izborni rezultat

0
Edi Pastrovicchio, načelnik Općine Bale (Foto: Ladonja.org)
Edi Pastrovicchio, načelnik Općine Bale (Foto: Ladonja.org)

Plinio Cucurin se od izborne noći, 4. prosinca ne pojavljuje u javnosti. Novinarima Glasa Istre i Jutarnjeg lista rekao je da je na studijskom putovanju u Americi, a neki članovi Ladonje su uoči Nove godine govorili da se odmara na Tajlandu.

No, prije odlaska stigao je po četvrti put promijeniti mjesto boravka, pa je nakon Rovinja, Bala, Pule i opet Bala, sada ponovo prijavljen u Rovinju.

Njegova promjena adrese i ne bi bila odveć velika vijest da proračun Općine Bale time nije izgubio oko milijun kuna godišnjeg prihoda od Cuccurinova poreza na dohodak. To je, prema riječima načelnika Edija Pastrovicchia u Jutarnjem listu, desetina općinskog proračuna koji je iznosio oko 10 milijuna kuna.

„Za naš je proračun taj iznos u ovom trenutku nenadoknadiv. Očito je Cuccurin to učinio u afektu jer nam ništa nije rekao. Možda ga je na to potaknuo izborni rezultat, ali ne mogu točno znati jer nismo razgovarali. Mi smo ga na izborima podržali svojim glasovima, a ispada da on nas kažnjava“, iznenađeno govori načelnik Pastrovicchio.

 „Pitajte Cuccurina zašto je otišao. Njegova reakcija me stvarno začudila. Nadam se da će se ta situacija s vremenom razriješiti“, rekao je Pastrovicchio za Jutarnji list i diplomatski izbjegao odgovoriti na pitanje je li s Cuccurinom u zadnje vrijeme imao ikakav sukob ili veće razilaženje u stavovima oko budućnosti mjesta. Nagađa se da je Cuccurin Baljanima zamjerio što u još većem broju nisu glasali za njega, jer mu je zastupnički mandat izmaknuo za svega 190 glasova. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa